promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A szotyi csodálatos hatásai
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A napraforgómag egy bombasztikusan egészséges rágcsa. Ismerd meg csúcsszuper, jótékony hatásait, és utána nem lesz kétséges számodra sem, hogy szotyizni duplán is megéri.

A napraforgó az egyik legjobban elterjedt növény a világon. Egynyári növényként nő, és Észak-Amerikából származik, ahol az őslakosok közel 5000 évvel ezelőtt kezdték el háziasítani. A napraforgómag, vagyis az ízletes szotyola egy lapos, ovális és fekete mag, amelyet a napraforgó terméseként ismer a világ.

A napraforgómag amúgy egy kicsit továbbgondolva, ízletesen beépíthető tudatosan is a mindennapos étkezéseinkbe. A csírák remek kiegészítői lehetnek salátáknak, de persze minden trükk és rafinéria nélkül önmagukban is fogyaszthatók.

Kép: Pixabay.com

A csírázó napraforgómag elfogyasztása növeli a rendelkezésre álló fehérjék és esszenciális aminosavak mennyiségét a szervezetben.

És mindez miért is olyan nagyszerű?

A megnövekedett vetőmag-fogyasztás, beleértve a napraforgómagokat is, csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Ezzel együtt a magas koleszterin- és vérnyomásszint kialakulásának veszélye is jócskán lecsökken a rendszeres fogyasztásuk által.

A különböző betegség megelőzésében és leküzdésében is egyaránt jó barátunk ez a fincsi ropogtatnivaló, hála magas cink- és szeléntartalmának. Csontjaink egészségmegőrzése szempontjából is igazi csodaszer, mivel magas foszfortartalommal rendelkezik.

Nem utolsósorban pedig a napraforgómag az idegrendszer megfelelő működéséhez is hozzájárul, a kiváló minőségű és nagy mennyiségű magnéziumtartalma miatt.

(via Dailytimes)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás