promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Város a dzsungel közepén, ahol idegenvezető helyett testőrt kell fogadni – galéria
Borítókép:  Jurák Zsolt fotója.
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A koronavírus-járvány bizonytalan időre elnapolta utazásaimat, így most az elmúlt évtized legjobb pillanatait fogom feleleveníteni időről-időre. Jurák Zsolt vagyok és most egy kicsit más szemszögből folytatom a „Zsolt utazása” című rovatomat.

Előző írásom különlegesre sikeredett, hiszen nem egy velem történt eseményet meséltem el, hanem megpróbáltam „átadni” a piranhából készült halászlevet.

Most pedig következzék Manaus, ami egy kétmilliós nagyváros a dzsungel közepén, amely egykor a leggazdagabb volt a gumikitermelésnek köszönhetően. A város sok látnivalóval nem várja a turistákat, de ha már itt vagyunk, érdemes egy fél napot eltölteni a városban a nézelődéssel.

A helyiek első körben azt javasolták, ne idegenvezetőt fogadjak fel magam mellé, hanem egy fegyveres biztonsági őrt, mert olyan rossz a közbiztonság. Nem is éreztem jól magam ebben a lepukkant városban.

Az aranykor gazdagságát leginkább az Amazonas Színház idézi fel, melynek díszítése a legelegánsabb európai operaházaknak felel meg – nem véletlen, hogy a Vogue magazin beválasztotta a világ 15 legszebb operaháza közé.

Az operaházzal szemben van a legjobb Acaizó – itt ismerkedtem meg ezzel a csodálatos gyümölccsel, azóta nagy kedvencem.

Az acai bogyó a dél-amerikai esőerdőkben őshonos acai pálma gyümölcse, és külsőre a szőlőre hasonlít. A gyümölcs húsa és héja tele van értékes tápanyagokkal. Az acai bogyó kiváló antioxidánsforrás, és segíti az immunrendszert, véd a szabad gyökök káros hatásaitól.

Nyersen ehetetlenül savanyú, de smoothienak vagy fagyinak egyszerűen felülmúlhatatlan!

[[galeria]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás