Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Város a dzsungel közepén, ahol idegenvezető helyett testőrt kell fogadni – galéria

Város a dzsungel közepén, ahol idegenvezető helyett testőrt kell fogadni – galéria

Gasztro & Tourism

Város a dzsungel közepén, ahol idegenvezető helyett testőrt kell fogadni – galéria

Gasztro & Tourism

Promotions 12:12

A koronavírus-járvány bizonytalan időre elnapolta utazásaimat, így most az elmúlt évtized legjobb pillanatait fogom feleleveníteni időről-időre. Jurák Zsolt vagyok és most egy kicsit más szemszögből folytatom a „Zsolt utazása” című rovatomat.

Előző írásom különlegesre sikeredett, hiszen nem egy velem történt eseményet meséltem el, hanem megpróbáltam „átadni” a piranhából készült halászlevet.

Most pedig következzék Manaus, ami egy kétmilliós nagyváros a dzsungel közepén, amely egykor a leggazdagabb volt a gumikitermelésnek köszönhetően. A város sok látnivalóval nem várja a turistákat, de ha már itt vagyunk, érdemes egy fél napot eltölteni a városban a nézelődéssel.

A helyiek első körben azt javasolták, ne idegenvezetőt fogadjak fel magam mellé, hanem egy fegyveres biztonsági őrt, mert olyan rossz a közbiztonság. Nem is éreztem jól magam ebben a lepukkant városban.

Az aranykor gazdagságát leginkább az Amazonas Színház idézi fel, melynek díszítése a legelegánsabb európai operaházaknak felel meg – nem véletlen, hogy a Vogue magazin beválasztotta a világ 15 legszebb operaháza közé.

Az operaházzal szemben van a legjobb Acaizó – itt ismerkedtem meg ezzel a csodálatos gyümölccsel, azóta nagy kedvencem.

Az acai bogyó a dél-amerikai esőerdőkben őshonos acai pálma gyümölcse, és külsőre a szőlőre hasonlít. A gyümölcs húsa és héja tele van értékes tápanyagokkal. Az acai bogyó kiváló antioxidánsforrás, és segíti az immunrendszert, véd a szabad gyökök káros hatásaitól.

Nyersen ehetetlenül savanyú, de smoothienak vagy fagyinak egyszerűen felülmúlhatatlan!

Borítókép: Jurák Zsolt fotója.

Jurák Zsolt független utazási tanácsadó 1980 óta a világ 127 országában járt, szinte mindenhol többször, míg az Ázsiai országokban átlagosan tízszer, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 52 útján volt, így több, mint 500 éjszakát töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. 2015-ben megalapította a World Travel Master online utazási tanácsadó irodát.
Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria