promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az alaszkai nap, amikor két eretnek dolgot is elkövettem – galéria
Borítókép:  Jurák Zsolt fotója.
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A koronavírus-járvány bizonytalan időre elnapolta utazásaimat, így most az elmúlt évtized legjobb pillanatait fogom feleleveníteni időről-időre. Jurák Zsolt vagyok és most egy kicsit más szemszögből folytatom a „Zsolt utazása” című rovatomat.

Előző írásom arról szólt, hogy felkerestem a kutyaszánhúzók alaszkai királyát.

Az élményekkel teli napot követte Talkeetna felfedezése. A hagyományos alaszkai településről kiválóan rálátni Denali-ra és a Mckinley-csúcsra. Talkeetna ezenkívűl otthont ad a három jeges folyó találkozásának is, ahova remek kirándulások indulnak. Terrmészetesen én sem hagyhattam ki, hogy kipróbáljam ezt, így beöltöztem Yetinek, majd irány a folyó.

Ezt követően ellátogattam a Sun Dog kennelbe, ahol egy női szánhúzóval ismerkedtem meg, és kipróbáltam a nyári kutyaszánt, ami egy kicsit eretnek dolog, de júliusban ennek is örülni kell. A kutyák meg boldogok voltak, hogy végre valamit húzhatnak. Ahogy előkerült a szán, a kutyák nagy örömmel ugráltak, alig lehetett megfékezni őket:

ilyenkor egy kicsit minden kutya „megvadul”, azonnal rohanna és húzná a szánt.

Az erdőbe felé vettük az irányt, kényelmes szerkezeten ültünk, míg a kutyusok rohantak előttünk: hó nélkül is nagy élmény volt – persze télen azért ez egészen más.

A program után még egy órát sétáltam a városkában, ahol tipikus faházikókba botlottam. Felkerestem az ajándék boltokat és úton-útfélen az elmaradhatatlan füstölt lazacot kínálták nekem: ennek a minősége sokkal jobb, mint gondolnánk!

[[galeria]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás