Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az alaszkai nap, amikor két eretnek dolgot is elkövettem – galéria

Az alaszkai nap, amikor két eretnek dolgot is elkövettem – galéria

Gasztro & Tourism

Az alaszkai nap, amikor két eretnek dolgot is elkövettem – galéria

Gasztro & Tourism

Promotions 18:01

A koronavírus-járvány bizonytalan időre elnapolta utazásaimat, így most az elmúlt évtized legjobb pillanatait fogom feleleveníteni időről-időre. Jurák Zsolt vagyok és most egy kicsit más szemszögből folytatom a „Zsolt utazása” című rovatomat.

Előző írásom arról szólt, hogy felkerestem a kutyaszánhúzók alaszkai királyát.

Az élményekkel teli napot követte Talkeetna felfedezése. A hagyományos alaszkai településről kiválóan rálátni Denali-ra és a Mckinley-csúcsra. Talkeetna ezenkívűl otthont ad a három jeges folyó találkozásának is, ahova remek kirándulások indulnak. Terrmészetesen én sem hagyhattam ki, hogy kipróbáljam ezt, így beöltöztem Yetinek, majd irány a folyó.

Ezt követően ellátogattam a Sun Dog kennelbe, ahol egy női szánhúzóval ismerkedtem meg, és kipróbáltam a nyári kutyaszánt, ami egy kicsit eretnek dolog, de júliusban ennek is örülni kell. A kutyák meg boldogok voltak, hogy végre valamit húzhatnak. Ahogy előkerült a szán, a kutyák nagy örömmel ugráltak, alig lehetett megfékezni őket:

ilyenkor egy kicsit minden kutya „megvadul”, azonnal rohanna és húzná a szánt.

Az erdőbe felé vettük az irányt, kényelmes szerkezeten ültünk, míg a kutyusok rohantak előttünk: hó nélkül is nagy élmény volt – persze télen azért ez egészen más.

A program után még egy órát sétáltam a városkában, ahol tipikus faházikókba botlottam. Felkerestem az ajándék boltokat és úton-útfélen az elmaradhatatlan füstölt lazacot kínálták nekem: ennek a minősége sokkal jobb, mint gondolnánk!

Borítókép: Jurák Zsolt fotója.

Jurák Zsolt független utazási tanácsadó 1980 óta a világ 127 országában járt, szinte mindenhol többször, míg az Ázsiai országokban átlagosan tízszer, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 52 útján volt, így több, mint 500 éjszakát töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. 2015-ben megalapította a World Travel Master online utazási tanácsadó irodát.
Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria