Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A város, amelyik sohasem alszik, ám a koronavírus most álomba ringatja

A város, amelyik sohasem alszik, ám a koronavírus most álomba ringatja

Gasztro & Tourism

Toronicza Péter - 2020.03.16. 14:50

New Yorkot is megfogta a koronavírus járvány.

A világ egyik legnagyobb városa is elesett, így Bill de Blasio polgármesternek is meg kellett hoznia a nehéz döntést. Először még csak az iskolák bezárását rendelte el, de utána döntött úgy, hogy New York mozgatórúgói sem működhetnek tovább: mozik, színházak, szórakozóhelyek, bárok, na meg az éttermek.

„Nagyon nehéz volt meghozni ezt a döntést. Ezek a helyek városunk szívének és lelkének a részei. Ezek mutatják meg igazán New York arcát”

– mondta a polgármester, aki kijelentette azt is, hogy jelenleg úgy kell tenniük, mintha háborús állapot lenne.

A polgármester nagyon jól tudja, hogy a városban körülbelül 27 ezer étterem működik. Ezeket mind bezárni képtelenség, őrületes adót termelnek, és rengeteg embernek adnak munkát. Szóval meg kellett oldani, hogy az elvitel és a kiszállítás továbbra is működőképes legyen. Ez már csak azért is fontos, mert a New York-iak többsége nem most fog megtanulni főzni, hiába pánikhelyzet van.

„A vírus nagyon terjed azokon a helyeken, ahol a New York-iak találkoznak: éttermek, bárok, ahol az emberek közel tudnak kerülni egymáshoz. Meg kellett szakítani ezt a láncot”

– mondta Blasio, aki azt is hozzátette, hogy a városi állami iskolák hétfőtől legalább április 20-ig tartanak bezárva. Természetesen ott is aggódnak a gyermekellátás miatt, mivel tízmillió gyereket küldenek haza az iskolákból.

New Yorkban – amely több, mint nyolc millió lakosú ” öt haláleset regisztráltak. Amerikában eddig 3 ezer 774 fertőzött van, és 69-en vesztették életüket a koronavírus miatt.

Borítókép: STEPHANIE KEITH / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Vissza a főoldalra.
Emberek, akikből hiányzik a gonoszság
Emberek, akikből hiányzik a gonoszság