Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Zsolt utazása: „Jó reggelt, Vietnám!” – galéria

Zsolt utazása: „Jó reggelt, Vietnám!” – galéria

Gasztro & Tourism

Zsolt utazása: „Jó reggelt, Vietnám!” – galéria

Gasztro & Tourism

TK - 2020.03.04. 13:03

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt feltérképezte a korábbi Saigont, mostani nevén Ho Chi-Minh városát.

Utazási tanácsadónk vietnámi felfedezőútján, az egyik legfontosabb város felé haladva felkereste az ország egyik jellegzetes kertjét.

„Vietnám legnagyobb városába érve nem is kezdhetném mással a pár mondatos beszámolót, mint Robbie Williams legendás filmjének legendás mondatával.”

„Az ország egyik legjelentősebb városára visszatérve még ma is használják a Saigon nevet, pedig 1975 óta már Ho Chi Minh-nek nevezik hivatalosan. Az öt milliós nagyvárosban az élet többnyire az utcán zajlik. Ez különösen érvényes a Saigon-folyó menti központra és a Cholon-ra, ami a város kínai negyede. Hihetetlenül sok a moped és a kerékpár, autóból viszont nincs túl sok. Mindenhol utcai mozgóbüfék, és pár férőhelyes étkezők között lehet felfedezni a város utcáit.”

„Itt nincs olyan sok látnivaló, mint Vietnám más részein de érdemes felkeresni az elnöki palotát, a Notre Dame katedrálist, a régi Postapalota épületét, felmenni a Bitexco toronyba és megnézni a »saigoni romkocsmát«, amit persze csak én neveztem el igy, de remek hely a lakatlanná vált kilenc emeletes ház, ami jobbnál jobb kávézók és teázók otthona”

– írta Jurák Zsolt.

Borítókép: Robbie Williams a Jó reggelt, Vietnám! című filmben. Forrás: AFP.

Jurák Zsolt utazási tanácsadó 1980 óta a világ 112 országában járt, szinte mindenhol többször is, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 46 útján volt, így több, mint egy évet töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. Öt éve megalapította a World Travel Mastert. Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.

Utazási tanácsadónk korábbi beszámolóiért kattintsatok ide!

Legolvasottabb hírek