Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Zsolt utazásakor felfedezte Vietnám „alpesi” panorámáját – galéria

Zsolt utazásakor felfedezte Vietnám „alpesi” panorámáját – galéria

Gasztro & Tourism

Zsolt utazásakor felfedezte Vietnám „alpesi” panorámáját – galéria

Gasztro & Tourism

TK 20:20

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt most Vietnám turisztikailag eldugott helyeit keresi fel.

Utazási tanácsadónk legutóbbi írásában arról számolt be, hogy Vietnám fővárosát kereste fel.

„Két nap rövid történetét vetem most papírral, ugyanis az elmúlt negyvennyolc órában a Sapa régióban kirándultam.

A terület a Hoang Lien-hegységben található, ahol a legmagasabb, kopár hegycsúcsok is két-háromezer méter mgasan vannak. Az alacsonyabb területeken banánültetvények, teraszos rizsföldek, mangó- és papayaerdők, valamint más egzotikus gyümölcsfákkal teli kertek fekszenek. A természeti környezetnél is változatosabb a régió etnikai összetétele, hiszen szinte minden völgyben más és más népcsoport él.

Sapa városáról tudni kell, hogy egy francia helyőrségből fejlődött Észak-Vietnam kedvelt turisztikai központjává. Csodás »alpesi« panorámájával várja az idelátogatókat, amit megfűszerez a vietnámi vendégszeretet.

A következő napon Hoa Binh város magasságában jártunk, utunkat hegyek, termőföldek és tradicionális falvak szőtték keresztül. A festői szépségű Mai Chau völgybe tartottunk, mely körbe van véve látványos sziklaformációkkal és rizsföldekkel, a szállásom természetesen a kedvenc hotelemben lesz. A nap folyamán villanyautóval felderítettük Mai Chau gyönyörű falvait, köztülük is kiemelném Na Thia-t, Nho-t, Pom Coong-ot, Lac-ot és Chieng Chau-ot. A falvakban élő helyiek barátságosak és a völgy látványos helyszínei mellett az élet nyugodt ritmusát is megtapasztalhatjuk”

– írta Jurák Zsolt.

Borítókép: Jurák Zsolt fotója.

Jurák Zsolt utazási tanácsadó 1980 óta a világ 112 országában járt, szinte mindenhol többször is, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 46 útján volt, így több, mint egy évet töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. Öt éve megalapította a World Travel Mastert. Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.

Utazási tanácsadónk korábbi beszámolóiért kattintsatok ide!

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria