Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Zsolt utazása: Thaiföld második legnagyobb városa és a 306 lépcső – galéria

Zsolt utazása: Thaiföld második legnagyobb városa és a 306 lépcső – galéria

Gasztro & Tourism

Zsolt utazása: Thaiföld második legnagyobb városa és a 306 lépcső – galéria

Gasztro & Tourism

TK 14:50

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt most felkereste a thaiföldi hegyi törzseket és Csiangmajt.

Utazási tanácsadónk legutóbbi írásában arról mesélt, hogy milyen az éjszakai piac Thaiföld egyik legfontosabb városában.

„A volt Lanna birodalom egyik fő városállama, ma szépen fejlődő tartománya az országnak. A korabeli kolostor, mint a Wat Phra That Lampang Luang, mai is őrzik eredeti szépségüket. Itt kezdtem a napot, majd irány Csiangmaj, az ország második legnagyobb városa.

Először a hegyi törzsekhez mentem el, ami hasonlóan szinte az összes ilyen »látványossághoz« mára nagy üzletté nőtte ki magát és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a baht-ot (Thaiföld pénzneme, 1 baht nagyjából 10 forintot ér) kicsalják az utasok zsebéből.

Az északi Lanna stílus nem hasonlít a sokkal látványosabb és monumentálisabb bangkoki épületekre (hatalmas méretek, óriási, csillogó aranyfelületek), de azért itt is van egy ilyen jellegű templom, ennek a rendben tartására költik a legtöbb pénzt is. Ez a város fölötti hegy tetején álló, gyakran ködbe burkolózó Phrathat Doi Suthep, amely a központtól 15 km-re fekszik. Aki Csiangmajba jön, annak legalább egyszer fel kell mennie a kolostor 306 lépcsőjén (vagy picit csalva a siklóval), és lerónia tiszteletét a várost felemelő szerzetes Kruba Sri Wichai emléke előtt. A kolostorból amúgy csodálatos kilátás nyílik  a városra”

– írta Jurák Zsolt.

Borítókép: Jurák Zsolt fotója.

Jurák Zsolt utazási tanácsadó 1980 óta a világ 112 országában járt, szinte mindenhol többször is, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 46 útján volt, így több, mint egy évet töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. Öt éve megalapította a World Travel Mastert. Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.

Utazási tanácsadónk korábbi beszámolóiért kattintsatok ide!

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria