Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A hamuval lett egyenlő egy három Michelin-csillagos étterem

A hamuval lett egyenlő egy három Michelin-csillagos étterem

Gasztro & Tourism

A hamuval lett egyenlő egy három Michelin-csillagos étterem

Gasztro & Tourism

Toronicza Péter 09:31

A világhírű Schwarzwaldstube vendéglő teljesen leégett.

Az étterem Németország délnyugati részén, Baden-Württemberg tartományban volt található, és rengeteg turista kereste fel, mivel a legnagyobb gasztronómiai elismeréssel, vagyis három Michelin-csillaggal rendelkezett. Még a másik rangos kalauz, a Gault & Millau németországi kiadásától is 19,5 pontot kapott a 20 pontos maximumból.

A vendéglő a 230 éves Traube Tonbach Hotel része volt, és már csaknem három évtizede csúcsminőségben szolgálta ki a vendégeket a Fekete-erdőben. Az étteremet Harald Wohlfahrt séf tette naggyá, és ami a legfontosabb, hogy az ő távozása után sem vesztett el a Schwarzwaldstube egyetlen csillagot sem. Nem is csoda, a hírneve miatt a legjobb németországi szakácsok nevelkedtek ott.

Még nem tudják a tűz okát, de az étterem sajnos porig égett. A baj vasárnapra virradóra ütött be, szóval ennek is köszönhető, hogy az étteremben nem sérült meg senki. A vendégek sem voltak veszélyben, csak a füst miatt kellett átmenetileg elhagyniuk a szállásukat. A tűz megfékezésén 150 tűzoltó dolgozott több, mint öt órán keresztül.

„Természetesen nagyon fáj, azonban hálás vagyok, hogy sem a vendégek, sem a személyzet közül nem sérült meg senki. Ez a legfontosabb, minden más újjáépíthet”

– mondta a szálloda tulajdonosa, Heiner Finkbeiner.

Nem lesz könnyű, de a semmiből kell majd visszahozni az egész étteremet, ami remélhetőleg a régi fényében fog majd pompázni.

A háromcsillagos vendéglőt már Torsten Michel vezette, de ahogy a lenti videóban is látni, olyan fogásokat tett a vendégek elé, amit a világ bármelyik pontján megirigyelne bárki. A séfnek most muszáj lesz egy kis kényszerszabadságot kivennie.

Borítókép: Torsten Michel séf most kényszerpihenőre megy – Fotó: Christoph Schmidt / DPA