promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meglepődsz, hogy mennyire egészséges a sertéshús
Borítókép:  Pixabay.com
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Négy érv amellett, hogy néha sertéshúst is egyél.

Mielőtt belekezdenénk, fontos megjegyezni, hogy a sertés nagyon érzékeny állat, a pszichés reakciói pedig befolyásolhatják a hús minőségét is. A túlstresszelt állat vérében feldúsul az adrenalin, az izmok beavasodnak, a húsa megkeményedik, innen pedig már lehetetlen megakadályozni, hogy megváltozzon a hús íze. A boltokba kerülő húsok csomagolásán ezzel az ikonnal jelzik, ha stresszmentesen nevelt sertés húsáról van szó. Ennek az íze is egészen más.

Persze az sem mindegy, hogy mivel etetik az állatot. De az ikonográfia itt is segítségünkre siet a vásárláskor.

Elsődleges fehérjeforrás

Az összes esszenciális aminosavat tartalmazza a sertéshús, ezek előállítására az emberi szervezet nem képes. Az aminosavak egyébként testépítő vegyületek, amelyek például a szívizmok építőkövei. Már napi 50 gramm hús elfogyasztása fedezi egy ember fehérjeszükségletének 20 százalékát.

Nátrium és kálium

A húsokban megfelelő mennyiségben található nátrium és kálium is, amelyek komoly szerepet játszanak a szervezet vízegyensúlyának megtartásában.

Magas koleszterintartalom?

Sokan azért száműzik az étrendjükből, merthogy magas a koleszterintartalma. Pedig a megfelelő mennyiségű koleszterin jó a szervezetnek. Sokkal inkább a sütéshez használt zsiradék az, ami nagyon megnyomja a koleszterinszintet. Így a sovány sertéshús párolva, esetleg sütőzacskóba sütve még a magas koleszterinszintű embereknek is beilleszthető lehet az étrendbe.

Kiemelkedő vastartalom

Minél vörösebb a hús, annál több vasat tartalmaz. A vasnak pedig fontos szerepe van a vörösvérsejtek felépítésében és a szervezet oxigénellátásában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás