promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Betiltották a Kinder-tojást Amerikában – teljesen logikus, hogy miért
Borítókép:  Pixabay.com
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Kinder-tojás gyerekek millióinak szívébe lopta be magát az idők során a nyerő kombóval: csoki és meglepi. A felnőttek is imádják, ami nem is csoda. Nekünk hétköznapinak számít, levesszük a polcról, megvásároljuk, elfogyasztjuk, esetleg tovább ajándékozzuk. A dolog azonban nem mindenhol ennyire természetes, például az USÁ-ban a csokoládéba bújtatott csoda feketelistán szerepel.

A Kinder-tojás előtt közel negyven évig húzott fel falakat az USA. Ennek pofonegyszerű magyarázata van: 1938-ban megalkottak egy törvényt, miszerint nem forgalmazhatnak olyan élelmiszert, amely fulladásveszéllyel járhat, miközben esszük. 

A Kinder-tojás pedig épp ilyen, hiszen bármikor lenyelhetjük a benne lévő műanyagot. Főleg az, aki nincs hozzászokva, hogy a csoki belsejében van az ajándék.

Egészen 2017. november 24-ig kellett várni rá, hogy az amerikai piacon is hódító útjába kezdjen a meglepetéssel teli tojás. A Kinder-tojást forgalmazó cég, a Ferrero ugyanis ekkor dobta piacra a Kinder meglepetés kis testvérét, a Kinder Joy-t, amelyben az aprócska ajándékot és a nyalánkságot a szigorú előírásoknak megfelelően két külön egységre bontották szét.

Rengeteg videó van a neten, amelyben bemutatják, hogy milyen az, amikor egy amerikai először találkozik Kinder-tojással (persze szigorúan Kanadából csempészve):

Amit mi igazi Kinder-tojásnak hívunk, azt még manapság sem lehet árusítani az Amerikai Egyesült Államokban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás