Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Betiltották a Kinder-tojást Amerikában – teljesen logikus, hogy miért

Betiltották a Kinder-tojást Amerikában – teljesen logikus, hogy miért

Gasztro & Tourism

Betiltották a Kinder-tojást Amerikában – teljesen logikus, hogy miért

Gasztro & Tourism

CST 20:20

A Kinder-tojás gyerekek millióinak szívébe lopta be magát az idők során a nyerő kombóval: csoki és meglepi. A felnőttek is imádják, ami nem is csoda. Nekünk hétköznapinak számít, levesszük a polcról, megvásároljuk, elfogyasztjuk, esetleg tovább ajándékozzuk. A dolog azonban nem mindenhol ennyire természetes, például az USÁ-ban a csokoládéba bújtatott csoda feketelistán szerepel.

A Kinder-tojás előtt közel negyven évig húzott fel falakat az USA. Ennek pofonegyszerű magyarázata van: 1938-ban megalkottak egy törvényt, miszerint nem forgalmazhatnak olyan élelmiszert, amely fulladásveszéllyel járhat, miközben esszük. 

A Kinder-tojás pedig épp ilyen, hiszen bármikor lenyelhetjük a benne lévő műanyagot. Főleg az, aki nincs hozzászokva, hogy a csoki belsejében van az ajándék.

Egészen 2017. november 24-ig kellett várni rá, hogy az amerikai piacon is hódító útjába kezdjen a meglepetéssel teli tojás. A Kinder-tojást forgalmazó cég, a Ferrero ugyanis ekkor dobta piacra a Kinder meglepetés kis testvérét, a Kinder Joy-t, amelyben az aprócska ajándékot és a nyalánkságot a szigorú előírásoknak megfelelően két külön egységre bontották szét.

Rengeteg videó van a neten, amelyben bemutatják, hogy milyen az, amikor egy amerikai először találkozik Kinder-tojással (persze szigorúan Kanadából csempészve):

Amit mi igazi Kinder-tojásnak hívunk, azt még manapság sem lehet árusítani az Amerikai Egyesült Államokban.

Borítókép: Pixabay.com