promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi jót lehet enni Innsbruckban?
Borítókép:  Street Kitchen
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Most az innsbrucki karácsonyi vásárt támadta be a Felzabáltuk sorozat.

Innsbruck Ausztria Tirol tartományának székhelye, szóval Fördős Zének azért nem a világ túlsó végére kellett elutaznia egy kis különleges karácsonyi falatozgatásra. Innsbruck területe ősidőktől fogva lakott, a só és a környéken fellelhető réz csábította letelepedésre az embereket. Nagyjából 130 ezren lakják, és a város a mai napig nagyon erős gazdasági központ.

Na, de a Street Kitchen stábját az érdekli, hogy mit esznek a tiroliak, akikkel azért van bőven közös pontunk, mint például a pálinka, amiből Zé le is csap egy sárgabarackosat. Hideg van, és hát ez hozza meg igazán az étvágyat.

Zé Felhívja a figyelmünket, hogy nem is annyira közös pontok vannak itt, hanem egy csomó nyúlás, amit a tiroliak átalakítottak a saját szájuk íze szerint. Van itt például fánk és lángos szerelemgyerek, amit lehet áfonyalekvárral, na meg lehet savanyú káposztával is fogyasztani. Ha belegondolunk abba, hogy a rántott sajtot szeretjük áfonyamártással vagy lekvárral fogyasztani, akkor annyira nem tűnik parának a lekváros lángos.

Lesz itt még tiroli puncs, ami macerásabb és ütősebb is, mint a szokásos forralt bor, tiroli brassói, ami szintén nyúlás, na de a raclette az már tényleg eredeti, mivel egy pereces gyorskajáról van szó.

Hogy Zé mit falatozgat a vásár másik oldalán, és mit fog nyerni a végén, az legyen meglepetés.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás