promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Valóban létezik a tökéletes krumplis tészta?
Borítókép:  Street Kitchen
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Fördős Zé szerint igen, és meg is mutatja nektek, hogyan kell azt elkészíteni.

A jó öreg krumplis tészta, ami nálunk megunhatatlan. A menzán találkoztam vele először, ahol bár rém egyszerűen dobják össze, de én utána folyamatosan követeltem itthon. Aztán amikor cseperedtem, természetesen saját magamtól is ment az elkészítése (Nem nagy dolog gyerekek, értem én.), és ha unom a szimplát, akkor bárhogyan tudom variálni.

Ugyebár a krumplis tészta, az tényleg krumplis tészta. Hagyma kell hozzá, pirospaprika, kömény, só, bors, na meg a két fő összetevő. Ha már rakunk bele szalonnát, az már slambuc. Én szoktam, azonban nem merem annak hívni, mivel szerintem csak az az étel érdemli meg a slambuc elnevezetést, ami hagyományosan bográcsban készül.

Zé semmi perc alatt összerakja nektek az ételt, mert hát annyi idő alatt is készül el. Az ő verziójában jól le lesz pirítva az egész, kicsit megkapatva, hogy ropogós legyen.

Extraként érkezik a házi kovászos uborka recept, amibe Zé nem kenyeret, hanem krumplit tesz. Szokatlan, de tényleg gluténmentes. Hát, a krumplis tészta már nem az. Ajánlom, mert tényleg ezerszer finomabb, mint a bolti.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás