Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Jövőre már 3D-s nyomtatóval gyártott húst rendelhetünk az éttermekben

Jövőre már 3D-s nyomtatóval gyártott húst rendelhetünk az éttermekben

Gasztro & Tourism

Jövőre már 3D-s nyomtatóval gyártott húst rendelhetünk az éttermekben

Gasztro & Tourism

Helmeczi Benjamin - 2019.11.17. 13:13

A gyártó szerint ez a húskészítmény a környezetünkre és az egészségünkre is jobb hatással van.

A növényi alapanyagokból előállított hús már egy ideje a piacon van, és egyre több helyen találkozunk vele. Legutóbb például a Burger King állt elő a Rebel Whopper nevű szendvicsével, amiben ugyanilyen húskészítmény van.

 

A tudósok már egy ideje arra is keresik a megoldást, hogyan lehetne a valódi húst olyan módon helyettesíteni, ami sem a környezetünket, sem az egészségünket nem károsítja. A The Guradian arról ír, hogy a Redefine Meat előállt a 3D-s nyomtatóval előállított hússal,

ami mind kinézetben, mind textúrában és ízben hozzák a várt színvonalat.

Eshchar Ben-Shitrit, a Redefine Meat igazgatója szerint a megnövekedett húsfogyasztási igényre már nincs elegendő erőforrás, emellett az állatok tartása rengeteg vizet, takarmányt és energiát igényel. Az igazgató azt mondta, ha a szarvasmarha-tenyésztést csökkentenénk, a szén-dioxid kibocsátás is redukálódna. Ben-Shitrit szerint a nyomtatott hús nem csak a környezetünkre, de az egészségünkre is jó hatást gyakorolna, hiszen a növényi készítmények nem növelik a koleszterinszintet.

A mesterséges húst növényi fehérjékből vagy laboratóriumokban előállított állati szövetekből is el lehet majd készíteni, amelyet kapszulaszerű tartályokban töltenek a nyomtatóba.

A 3D-s nyomtatóval gyártott hús a tervek szerint már 2020-ban az európai étteremekbe kerülhet. Íme egy rövid videó, ami megmutatja, hogyan készül a hús.

Borítókép: The Guardian