promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Közel 4000 napja áll egy múzeumban az utolsó izlandi mekis hamburger – így néz ki most!
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

2008-ban a nagy világgazdasági válság egyik következménye volt Izlandon, hogy a McDonalds fogta magát, és kivonult a szigetről. Egy lelkes mekis rajongó erre gondolt egyet, és eldöntötte, hogy elteszi emlékbe az utolsó hambiját, és megnézi, hogy meddig bírja bomlás nélkül. A sztori azóta bejárta a világsajtót, az izlandi sajtburger pedig igazi sztár lett. 

Nemrégiben volt a vásárlás tizedik évfordulója, és csodák-csodájára az étel nem is néz ki annyira rosszul, mint azt első blikkre gondolnánk. Hjörtur Smárason nagybecsű relikviája azóta az étel popkultúra szerves része lett, így nem is csoda, hogy egy múzeumban állították ki. Szinte nem is látszik, hogy egy hamburgereknél igazi matuzsálemnek számító sajtburiról van szó. Penésznek nyoma sincs, csupán a csomagoláson látszik, hogy valami nincs rendben ezzel az étellel.

 

A jubileum tiszteletére mostantól streamelik is, hogy éppen mi történik a mekis kajával, szóval akinek van gusztusa élő adásban bámulni, hogyan bomlik le apránként az utolsó izlandi McDonald-os gyorskaja, az nyugodtan kapcsolódjon be az adásba.

Előljáróban itt egy kép is, így néz ki most a szigetországi attrakció, megtörve bár, de fogyva nem...

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás