Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Zsolt utazása: bejártuk Kanada legkisebb tartományát – galéria

Zsolt utazása: bejártuk Kanada legkisebb tartományát – galéria

Gasztro & Tourism

Zsolt utazása: bejártuk Kanada legkisebb tartományát – galéria

Gasztro & Tourism

TK 15:45

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt Kanada két nagyvárosának megismerése után száznyolcvan fokos fordulatot vett.

Utazási tanácsadónk előző írásában, fotókkal bemutatta Montrealt, és Québec-et, majd a Prince Edward-sziget felé vette az irányt.

 

„Kanada legkisebb tartománya a Prince Edward-sziget, melynek 1764 óta Charlottetown a fővárosa. Nevét 1799-ben Viktória angol királynő nagyanyja, Charlotte királyné (III. György felesége) után kapta, miután a sziget angol fennhatóság alá került. A szigeten csodálatosak a színek, amely nyugalmat és békét sugall az ide látogatóknak.

A Szent Lőrinc-öbölben fekvő szigetet közel 140 ezren lakják, míg a szárazföldtől a Northumberland-szoros választja el. A hullámzásnak kitett partok következtében nincs olyan pontja a tartománynak, amely messzebb lenne az óceántól, mint 16 kilométer. A sziget 224 kilométer hosszú, szélessége 6 és 64 kilométer között váltakozik. Az egész terület alföld.

Fantasztikus hangulata van, csodálatosak és egyediek a kis házikók, miközben szép parkokban sétálhatunk... Nagyon nagy élmény a sziget!”

– írta Jurák Zsolt.

Borítókép: Jurák Zsolt fotója

Jurák Zsolt utazási tanácsadó 1980 óta a világ 112 országában járt, szinte mindenhol többször is, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 46 útján volt, így több, mint egy évet töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. Négy éve megalapította a World Travel Mastert. Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.

Utazási tanácsadónk korábbi beszámolóiért kattintsatok ide!

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria