promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A spenótimádó muszklibajnok Popeye faluja létezik, és elbűvölő – videó
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Csili-vili, tarka, kedves kis halászfalu a tenger partján.

Gyerekkorunk egyik kedvenc mesehősének bőrébe Robin Williams bújt bele, az élőszereplős filmet 1980-ban készítették. A mozi nem aratott osztatlan sikert sem a kritikusok, sem pedig a nézők körében (az IMDb-n 5.2-n áll). A sztori szerint a magányos tengerész Popeye a Sweetheaven nevű városkába érkezik, ahol azonnal találkozik élete szerelmével, Olívával, aki éppen az esküvőjére készül. Majd egy kosárkában találnak egy babát, akiről később kiderül, hogy Popeye gondjára bízták. És itt elkezdődik a közel két órán keresztül zajló kalamajka. Popeye amúgy azért járja a világot, hogy megtalálja régen eltűnt apját, és amikor a falucska partjaira lép, szentül hiszi, hogy itt fogja megtalálni. Később nem is csalatkozik megérzésében.

A film forgatására felhúztak egy komplett falut, méghozzá Máltán, Mellieha halászfalu közelében. A frissen tákolt kis községet a forgatás után sem bontották le, így bárki megtekintheti, ha erre jár.

1979 júniusában kezdődött az építkezés, 165 munkás közel 7 hónapig, 8 tonna faanyag és kétezer gallon festék felhasználásával varázsolta elénk az elképesztő látványt. A tengerparton összesen 19 házat húztak fel.

A helyszín manapság Málta egyik leghíresebb nevezetessége, ahol interaktív látványosságok sora szórakoztatja a turistákat, és minden hónapra jut valami program.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás