Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Zsolt utazása: íme Kuba leghangulatosabb városa – galéria

Zsolt utazása: íme Kuba leghangulatosabb városa – galéria

Gasztro & Tourism

Zsolt utazása: íme Kuba leghangulatosabb városa – galéria

Gasztro & Tourism

TK - 2019.10.04. 20:40

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt, megunta Kuba fővárosának, Havannának a kényelmét, így vette sátorfáját és leruccant vidékre.

Utazási tanácsadónk úgy döntött, hogy kirándul egyet egy matuzsálem korú taxival, élményeit az alábbi cikkben írta meg. Majd következzen egy rövid beszámoló Trinidadból.

 

„Az vitathatatlan, hogy Kuba leghangulatosabb városa, Trinidad.

A várost Diego Velázquez de Cuéllar alapította 1513-ban, Villa De la Santísima Trinidad (a legszentebb Szentháromság városa) néven. A XVI. és XVIII. század között a dohány, a cukor és a szarvasmarha tenyésztés gazdaggá tette a várost, amelyet ugyan háromszor is kifosztottak a kalózok, de tönkretenni nem tudták. A XIX. század közepéig Trinidad a színes város, a cukor egyik legjelentősebb fellegvára volt Kubában.

A város különlegessége, hogy sértetlenül megőrizte a koloniális kor hangulatát. Girbe-gurba kis utcácskáin sétálva az az érzésünk, mintha visszarepültünk volna az időben. Nem véletlen, hogy Trinidad az UNESCO Világörökségének a része lett 1988-ban.

Az utcákon a '60-as évekből származó matuzsálem korú autók parkolnak, amiket ma is ugyanúgy használnak a tulajdonosaik, mint a forradalom előtti időkben – igaz legtöbbjükben már új motor van.

Trinidad egyik leghíresebb nevezetessége a La Canchanchara bár, melynek története egészen a XVIII. századig nyúlik vissza. Itt kóstolhatjuk meg az egyedi trinidadi rum koktélt, amit cukornád sziruppal készítenek. Míg a fantasztikus homár ebéd ugyanannyiba került, mintha csirkét ettem volna”

– írta Jurák Zsolt.

Borítókép: Jurák Zsolt fotója

Jurák Zsolt utazási tanácsadó 1980 óta a világ 112 országában járt, szinte mindenhol többször is, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 46 útján volt, így több, mint egy évet töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. Négy éve megalapította a World Travel Mastert. Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.

Utazási tanácsadónk korábbi beszámolóiért kattintsatok ide!

Legolvasottabb hírek