promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zsolt utazása: autós városnézés Kuba fővárosában, Havannában – galéria
Borítókép:  Jurák Zsolt fotója
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt, Kuba fővárosának, Havannának a rejtett zugait fedezi fel ezekben a napokban.

Utazási tanácsadónk szerint egy dolgot kivéve semmi sem változott Havannában. Hogy mégis mi, azt az alábbi cikkben foglaltuk össze:

„Nagyon hangulatos a rengeteg színes és öreg autó a fővárosban. Legtöbbjük nagyjából 50 éves lehet, de egyszerűen hihetetlen, hogy ilyen jó állapotúak. Vannak olyanok, amelyek fel vannak turbózva klímával, ablakemelővel, hangtechnikával. Természetesen itt-ott ez meg az lóg, nem mindegyik ajtót lehet belülről kinyitni, és van, amelyiket kívülről sem, viszont egy liter üzemanyaggal átlagosan öt kilométert mennek el. Mindezek ellenére, vagy éppen ezért: óriási élmény egy ilyen nyitott kocsival Havanna óvárosában »száguldozni« és ebből az aspektusból is feltérképezni ezt a fantasztikus várost.

A program zárásaként még beugrottunk Havanna tradicionális szállodájába, az 1930-ban épült Nationalba, ahol ittunk egy mojitot.

Nagyon sokat töprengtem azon, hogy melyik havannai szállás lenne számomra a legalkalmasabb. Sokáig ez a hotel is szerepelt az elképzeléseim között, de nagyon jól döntöttem, hogy nem itt szálltam meg, ebben a ma már szocreál monstrumban”

– írta Jurák Zsolt.

[[galeria]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás