Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Zsolt utazása: Amerika top 10-es étterme az éjjel is pezsgő New Orleans-ban – galéria

Zsolt utazása: Amerika top 10-es étterme az éjjel is pezsgő New Orleans-ban – galéria

Gasztro & Tourism

Zsolt utazása: Amerika top 10-es étterme az éjjel is pezsgő New Orleans-ban – galéria

Gasztro & Tourism

TK - 2019.09.25. 16:30

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt, elfogyasztotta élete eddig legnagyobb osztriga tálját.

Utazási tanácsadónk az Amerikai Egyesült Államok néhány tagállamát járja végig, és onnan renszeresen küldi élménybeszámolóit. New Orleans előtt San Francisco-t kereste fel.

„A város történelmi szívében található a francia negyed, amely nyüzsgő éjszakai életéről és öntöttvas erkélyekkel díszített színpompás épületeiről ismert. A közkedvelt Bourbon Street mentén dzsesszklubok, cajun éttermek és erős koktélokat felszolgáló zajos bárok sorakoznak. A csöndesebb utcák elvezetnek a French Market piacra, ahol ínyenc ételekkel és helyi kézműves termékekkel várják a vásárlókat, valamint a Frenchmen Streetre, ahol szintén sok éjszakai bár van...

A város híres az osztrigáról is. A zene mellett szinte minden étteremben kínálnak pár speciális ételt, így van krokodil kolbász és teknős leves is.

Az első este egy remek étteremben (ami méltán tartozik Amerika tíz legjobb vacsorázó helye közé) rendeltem egy tucat osztrigát, Rockefeller módon. A nagyon kellemes meglepetés akkor ért, amikor a pincér kihozta a roskadásig telt tányért az óriási nagy méretű osztrigákkal. Ez az egyik kedvenc ételem, így szinte mindenhol megkóstolom, ahol lehet frissen kapni, de életemben nem láttam még ekkora állatokat – az elkészítése egyszerűen zseniális volt.

Másnap este ismét ugyanazon a helyen ettem osztrigát, de akkor a mérete már nagyjából a harmada volt az előző esti gigantikus méretű osztrigákhoz képest. Sajnos mire én megérkeztem, addigra már elfogytak, de az íz mindenért kárpótolt. Egyébként nagyon jó fejek voltak a pincérek, mert bónuszt is kaptam.

A város éjszakai élete semmihez nem hasonlítható: folyamatosan óriási a buli. Sajnons a sok hajléktalan, drogos és koldus beárnyékolja az amúgy nagyon szép város hétköznapjait”

– írta Jurák Zsolt.

Borítókép: Jurák Zsolt fotója

Jurák Zsolt utazási tanácsadó 1980 óta a világ 112 országában járt, szinte mindenhol többször is, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 46 útján volt, így több, mint egy évet töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. Négy éve megalapította a World Travel Mastert. Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.

Utazási tanácsadónk korábbi beszámolóiért kattintsatok ide!

Legolvasottabb hírek