promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zsolt utazása: Amerika top 10-es étterme az éjjel is pezsgő New Orleans-ban – galéria
Borítókép:  Jurák Zsolt fotója
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt, elfogyasztotta élete eddig legnagyobb osztriga tálját.

Utazási tanácsadónk az Amerikai Egyesült Államok néhány tagállamát járja végig, és onnan renszeresen küldi élménybeszámolóit. New Orleans előtt San Francisco-t kereste fel.

„A város történelmi szívében található a francia negyed, amely nyüzsgő éjszakai életéről és öntöttvas erkélyekkel díszített színpompás épületeiről ismert. A közkedvelt Bourbon Street mentén dzsesszklubok, cajun éttermek és erős koktélokat felszolgáló zajos bárok sorakoznak. A csöndesebb utcák elvezetnek a French Market piacra, ahol ínyenc ételekkel és helyi kézműves termékekkel várják a vásárlókat, valamint a Frenchmen Streetre, ahol szintén sok éjszakai bár van...

A város híres az osztrigáról is. A zene mellett szinte minden étteremben kínálnak pár speciális ételt, így van krokodil kolbász és teknős leves is.

Az első este egy remek étteremben (ami méltán tartozik Amerika tíz legjobb vacsorázó helye közé) rendeltem egy tucat osztrigát, Rockefeller módon. A nagyon kellemes meglepetés akkor ért, amikor a pincér kihozta a roskadásig telt tányért az óriási nagy méretű osztrigákkal. Ez az egyik kedvenc ételem, így szinte mindenhol megkóstolom, ahol lehet frissen kapni, de életemben nem láttam még ekkora állatokat – az elkészítése egyszerűen zseniális volt.

Másnap este ismét ugyanazon a helyen ettem osztrigát, de akkor a mérete már nagyjából a harmada volt az előző esti gigantikus méretű osztrigákhoz képest. Sajnos mire én megérkeztem, addigra már elfogytak, de az íz mindenért kárpótolt. Egyébként nagyon jó fejek voltak a pincérek, mert bónuszt is kaptam.

A város éjszakai élete semmihez nem hasonlítható: folyamatosan óriási a buli. Sajnons a sok hajléktalan, drogos és koldus beárnyékolja az amúgy nagyon szép város hétköznapjait”

– írta Jurák Zsolt.

[[galeria]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás