Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Zsolt utazása: „Nyaralásom egyik legkülönlegesebb részéhez érkeztem”

Zsolt utazása: „Nyaralásom egyik legkülönlegesebb részéhez érkeztem”

Gasztro & Tourism

Zsolt utazása: „Nyaralásom egyik legkülönlegesebb részéhez érkeztem”

Gasztro & Tourism

Promotions 13:13

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt, most a hűvös terembe vonult, hogy megismerkedjen Bali és Indonézia rejtett kincseivel.

„Ebben a négy napban tartják Balin az ország legnagyobb idegenforgalmi kiállítását (Bali & Beyond Travel Fair, vagyis BBTF), ami utazásom egyik legfontosabb eseménye. A rendezvényen 41 ország, 303 képviselője találkozik Indonézia 265 kiállítójával. Egy picit el kell azon is gondolkodni, hogy Magyarországról egyedül én érkeztem erre a kiállításra... A legfontosabb célom, hogy olyan gyöngyszemeket, különleges helyeket és szállásokat, valamit programokat találjak ezen a csodálatos szigeten és országban, ami azoknak is újdonságot tud jelenteni, akik már sokadjára térnek vissza, esetleg már elsőre is valami egészen különlegesre vágynak. Miközben én is új kapcsolatokat építhetek ki, és jobban megismerhetem azt a szigetet, amit a legjobban szeretek.

A rendezvényről annyit, hogy a megnyitón jelen volt az indonéz Idegenforgalmi miniszter, Bali kormányzója, az indonéz utazási irodák szövetségének elnöke és számtalan közjogi méltóság. Miközben én megismerkedtem egy olyan német tulajdonossal, akinek 25 éve van egy csodálatos szállodája a szigeten. Nagyon jót tudtam vele beszélgetni, és elárulhatom, hogy csak ezért a találkozóért megérte részt venni a rendezvényen.

Azt elmondhatom, hogy minden szempontból zseniális ez az esemény, nem csak Baliról, hanem egész Indonéziáról szól, és újra rájöttem, hogy mindig lehet és kell is újat tanulni, tapasztalni.

A BBTF-nek van egy kitűzött célja is: a résztvevők az esemény folyamán legalább 28 megbeszélésen kell, hogy részt vegyenek. Én viszont megállapítottam magamnak egy számot, ez pedig a 37 volt. Már az első napon 21 megbeszélést tudtam abszolválni, ezeken rengeteget tanultam, még több információval gazdagodtam, amit a későbbiekben tudok majd hasznosítani.

A második napom is tele volt érdekesebbnél érdekesebb beszélgetésekkel, köztük találkoztam régi, kedves ismerődömmel, aki az indonéz idegenforgalom köztiszteletben álló vezetője, azt is mondhatnám, hogy az utazási szakma Mogulja. Ő hívta fel a figyelmemet Morotai szigetére, ami egy különlegesebb és varazslatosabb hely, mint a felkapott és túlárazott Maldív-szigetek. Elöljáróban annyit, hogy egy Google-keresést mindenképpen megér mindenkinek”

– írta Jurák Zsolt.

Borítókép: képünk illusztráció. Forrás: AFP

Jurák Zsolt utazási tanácsadó 1980 óta a világ 112 országában járt, szinte mindenhol többször is, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 46 útján volt, így több, mint egy évet töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. Négy éve megalapította a World Travel Mastert. Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria