promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csodás videó Magyarország legháborítatlanabb erdejéről
Borítókép:  Facebook/Boros Tamás
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Börzsönyben található Fekete-völgy hazánk egyik legérintetlenebb, vadregényes része. Bodor Tamás drón segítségével készített pazar videót a helyszínről.

Az Odakint blog megfogalmazása szerint a Csarna-patak völgyében fekszik Magyarország leháborítatlanabb erdeje. A Börzsöny mélyén található, nagyjából 1000 hektáron terül el. Közepén folyik a Csarna-patak, melybe néhol belelóg a kisnyomtávó sínpár, melyen egykor vasút közlekedett. Évszázadokon át folyt itt fakitermelés, a faanyagot ezeken a síneken keresztül szállították el innen. A vasút már rég nem működik, az erdő a hetvenes évek óta fokozottan védett terület. Bodor Tamás még tavaly ősszel készített drón segítségével szemet gyönyörködtető videót az erdőben.

A vadregényes terület remek kirándulóhely azok számára, akik picit szeretnének kiszakadni a civilizációs forgatagból. Itt emberekkel nem, óvatosan csobogó patakkal, békésen susogó fákkal, szalamandrákkal, esetleg hiúzokkal, különleges szerencse esetén farkasokkal viszont össze lehet futni. Ne aggódjunk, ők jobban félnek tőlünk, mint mi tőlük, távol tartják magukat az emberektől.

Az Országos Kéktúra útvonala nem érinti ezt a csodás tájat, ez a Börzsönyi Kéktúra egyik szakasza. Hivatalos pecsételőfüzet is tartozik hozzá, remek kikapcsolódást ígér.

Bodor Tamás a közelmúltban a Mátráról is készített egy nagyszerű videót, íme.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás