Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Csodás videó Magyarország legháborítatlanabb erdejéről

Csodás videó Magyarország legháborítatlanabb erdejéről

Gasztro & Tourism

Csodás videó Magyarország legháborítatlanabb erdejéről

Gasztro & Tourism

Gaba 10:06

A Börzsönyben található Fekete-völgy hazánk egyik legérintetlenebb, vadregényes része. Bodor Tamás drón segítségével készített pazar videót a helyszínről.

Az Odakint blog megfogalmazása szerint a Csarna-patak völgyében fekszik Magyarország leháborítatlanabb erdeje. A Börzsöny mélyén található, nagyjából 1000 hektáron terül el. Közepén folyik a Csarna-patak, melybe néhol belelóg a kisnyomtávó sínpár, melyen egykor vasút közlekedett. Évszázadokon át folyt itt fakitermelés, a faanyagot ezeken a síneken keresztül szállították el innen. A vasút már rég nem működik, az erdő a hetvenes évek óta fokozottan védett terület. Bodor Tamás még tavaly ősszel készített drón segítségével szemet gyönyörködtető videót az erdőben.

A vadregényes terület remek kirándulóhely azok számára, akik picit szeretnének kiszakadni a civilizációs forgatagból. Itt emberekkel nem, óvatosan csobogó patakkal, békésen susogó fákkal, szalamandrákkal, esetleg hiúzokkal, különleges szerencse esetén farkasokkal viszont össze lehet futni. Ne aggódjunk, ők jobban félnek tőlünk, mint mi tőlük, távol tartják magukat az emberektől.

Az Országos Kéktúra útvonala nem érinti ezt a csodás tájat, ez a Börzsönyi Kéktúra egyik szakasza. Hivatalos pecsételőfüzet is tartozik hozzá, remek kikapcsolódást ígér.

Bodor Tamás a közelmúltban a Mátráról is készített egy nagyszerű videót, íme.

Borítókép: Facebook/Boros Tamás