promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A kedvenc emlékemmel búcsúzok Benke Laci bácsitól
Borítókép:  Facebook offical
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Laci bácsinak pénteken jelentették be a halálhírét, én meg szeretnék egy kis emléket megosztani veletek, hogy miért imádtam őt annyira.

Benke László többszörös világbajnok magyar mesterszakács és mestercukrász 70 éves korában hunyt el. Hihetetlen belegondolni, de már 1966-tól kezdve a konyhában tevékenykedett, vagyis több mint 50 évet húzott le szakácsként.

Laci bácsinak nagyon hosszú ideig ment a főzős műsora az ATV-n, amit mindig néztem, amikor elkaptam. Csinált néha őrültségeket, de annyira hagyományosan tudott főzni, hogy imádta mindenki. Ő aztán tényleg meg tudta mutatni, hogy mi az a hagyományos magyar konyha. A szíve meg még a pocakjánál is nagyobb volt.

Mondanom sem kell, hogy többször röhögtem fel a műsorain, mert egyszerűen hihetetlen szövege volt az öregnek. A kedvenc emlékemet veszem elő, és azért tudom ennyire precízen, mert anno megosztottam a baráti csoportunkban. Ebből emelnék ki egy kis részletet:

„…az még belefér, amikor Laci bá azt mondja a másfél kilós oldalasra, hogy ez ilyen egyszemélyes adag, ezért tol mellé még egy kis kolbászt, de amikor csinálta a tócsnit... :D rakjunk hozzá lisztet, hogy összeálljon, de ne soookat, mert olyan kemény lesz, mint a Tankcsapda!!! Na, hát ezért Imádom.”

Ég veled Laci bácsi! Ha odafent te leszel a szakács, hát ott senki se fog éhen halni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás