Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Zsolt utazása: egy étterem, ahol mi nevezzük el kedvenc ételeinket

Zsolt utazása: egy étterem, ahol mi nevezzük el kedvenc ételeinket

Gasztro & Tourism

Zsolt utazása: egy étterem, ahol mi nevezzük el kedvenc ételeinket

Gasztro & Tourism

Promotions - 2019.06.07. 20:02

Kedvenc utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt, újra repülőgépre ült, és meg sem állt Baliig.

„Az acai egy igazi »szupergyümölcs«, tápanyagokban és vitaminokban kiemelkedően gazdag. Az íze fenséges, szerintem kinézet és íz szempontjábóé nagyon hasonlít az áfonyára. Azt tudom, hogy az Amazonas mentén Brazíliában terem, de most először lattam Balin. A dél-amerikai országban és itt is megpróbálják különböző feltétekkel, magvakkal, habbal elrontani. Azonban számomra csak friss gyümölccsel elképzelhető a fagylalt, amit egyébként egyenesen Brazíliából hoznak, és ezért is ilyen különleges. A helyi árakhoz képest drága, viszont fantasztikusan finom az íze. A képen nehéz felfedezni a fagylaltot a sötét lila színű ami a sok gyümölcs alatt lapul”

– írta kedvenc utazási tanácsadónk a távoli Baliról.

„Ha már szóba került a hasunk, akkor bemutatom nektek a The UNAME nevű új éttermet, ami egy hónapja nyílt Ubudban. Most már itt is nagyon komolyan kezdenek odafigyelni az egészséges táplálkozásra, fantasztikus alapanyagokból készítik az ételeket, sőt a séf akár személyre szabottan is főz. Főleg vegetáriánus fogásokkal találkozhatunk, miközben a köretek hihetetlenül frissek, ropogósak és ízletesek. A hely Bali legszínvonalasabb szállodaláncának, a Pramana Experience-nek az első étterme. Szerintem remek döntés volt ezt itt megnyitni, jeleztem is kedves barátomnak, akivel együtt vacsoráztam – ő az egyik tulajdonosa a láncnak. További érdekességként megjegyezném, hogy ahogy az étterem neve is mondja UNAME („you name” szabad fordításban „a neved”), a kedvenc ételeinket mi nevezzük el, és legközelebb már étlap sem kell a rendezéshez. Az egyik kedvenc halamból a fekete tengeri sügerből készült csoda méltán kapta a »Travelmaster 01« nevet”

– tette hozzá Jurák Zsolt.

Borítókép: Facebook

Jurák Zsolt utazási tanácsadó 1980 óta a világ 112 országában járt, szinte mindenhol többször is, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 46 útján volt, így több, mint egy évet töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. Négy éve megalapította a World Travel Mastert. Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.

Legolvasottabb hírek