Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Egyre inkább elektromossá válik a Balaton

Egyre inkább elektromossá válik a Balaton

Gasztro & Tourism

Egyre inkább elektromossá válik a Balaton

Gasztro & Tourism

Promotions - 2019.05.14. 11:01

Egyre jobban kiépül az elektromos töltőállomás-hálózat a Balatonnál, így a régió egyre egészségesebbé, környezetbarátabbá és csendesebbé válik. Alsóörsön további innovációk segítik a környezet védelmét, felkészülve a nyári szezonra. 

Természeti kincseink között aligha találunk nagyobbat és szebbet, mint a Balatont, amely mindannyiunk esete, de sokszor elég nehezen éli meg a környék azt a tömeget, amely a nyáron megszállja. A csendet, a természetet és

a környezet védelmét szolgálja viszont az egyre jobban kiépülő elektromos töltöállomás-hálózat. 

A Balatonnál immár 21 településnek van elektromos töltőállomása, amelyből összesen harmincegyet alakított ki eddig a régióban az e-Mobi Kft.

A cég a nyár elejéig a bejelentése szerint összesen 329 elektromos töltőállomást helyez üzembe Magyarországon a távirati iroda híre alapján, közel 3 milliárd forint értékben.

Már most is 300 fölött jár. 

Az amúgy is közszeretetnek örvendő Balaton népszerűségét és vonzerejét tovább növelheti a természetbarát innováció. Alsőörs, a bejelentés helyszíne az elektromos töltőállomás mellett intézményeik tetejére tett napelemekkel, a kempingben elhelyezett napkollektorral büszkélkedik. A nyári szezon alatt

egy tizennégy személyes elektromos busz is a környék és a környezet szolgálatában áll.

Borítókép: A Balaton figyel a környezetvédelemre (AFP/Vörös Szilárd)