promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási vitát generált a McDonald's papír szívószála
Borítókép:  Federico PARRA / AFP
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A britek elenyésző része visszaköveteli a műanyagot.

Sosem értettem a szívószál hisztériát, mivel életemben nem használtam. Azonban ha valaki nem tud meglenni nélküle, most már el kell viselnie, hogy egyre több helyen fog papír szívószálat kapni. Ez még új találmány, szóval muszáj kicsit tökéletesíteni, azonban eddig megfelelően működik, eltekintve attól, hogy 30-40 perc után valóban elkezd szétfoszlani.

A BBC cikke szerint eddig 35 ezren írták alá a petíciót, hogy a brit McDonald's-ok hozzák vissza a műanyag szívószálat, amit az összes angliai éttermükből száműztek. A közösségi oldalakon arra panaszkodik a tömeg, hogy a papír alapú szürcsölő szétfoszlik a vízben.

Az étteremlánc erről tudott, és közölték is, hogy körülbelül fél óra után a szívószál elkezd bomlani. Nos, jobban járunk, ha addig fogyasztjuk el az italt vele, mert a Meki nem fog visszaállni a műanyagra, ami szerintünk is helyes döntés.

A gyorsétterem napi szinten 1,8 millió szívószálat használ el, és gondoljunk bele, hogy ez még csak a brit piac. A netes fortyogóknak hozzá kell szokniuk a változáshoz. Amúgy le is lehet venni a pohár tetejét, és lehet inni úgy, ahogy otthon szoktunk, a szánkhoz érintve a poharat. Elég snassz, de ez is egy megoldás.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás