Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Élő pontyot élőben: a világ legnagyobb versenye kezdődött hazánkban

Élő pontyot élőben: a világ legnagyobb versenye kezdődött hazánkban

Gasztro & Tourism

Élő pontyot élőben: a világ legnagyobb versenye kezdődött hazánkban

Gasztro & Tourism

Promotions 11:05

Idén 250 csapat majdnem ezer horgásszal nevezett, huszonkét országból. 60 versenybíró és 20 halőr dolgozik a világ legnagyobb pontyfogó versenyén, amelyet e héten tartanak a Balatonnál. 

Egy hétig közel ezer horgász ered a pontyok nyomába a magyar tengeren, kezdetét vette ugyanis a V. Balatoni Pontyfogó Kupa, melyre huszonkét országból érkeztek a lelkes horgászok, hogy becserkésszék a magyar tenger legnagyobb pontyait – írja a Sokszínű Vidék. A pontyok szerelmesei közel 140 órát töltenek a tó ölelésében azért, hogy megfogják,

majd egy fénykép elkészítése után visszaengedjék a Balatonba az óriáspontyokat.

A portál alapján az V. International Balaton Carp Cup győztese az a három tagú csapat lesz, amely a legnagyobb tömegben tudja megfogni az 5 kg-nál nagyobb pontyokat. 

Balatonalmáditól nyugat felé indulva, Keszthely érintésével, a déli-parton egészen Balatonakarattyáig több, mint 30 település részvételével, több mint 60 helyszínen találhatóak a kijelölt horgászhelyek. Idén 250 csapat nevezett, huszonkét országból. 60 versenybíró és 20 halőr dolgozik a versenyen, amelyről 

minden este 20 órától élő műsorfolyamot sugároz a Fishing and Hunting Channel. 

A szervezők bíznak benne, hogy megdől a tavalyi összrekord, amikor a horgászok közel 52 tonna pontyot fogtak. A verseny történetének eddigi legnagyobb pontya 26,05 kg volt.

Borítókép: Boiliebalaton