Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Hajdú-Bihar megye
Zupkó Tamás
+36 70 4084805
zupythomas [kukac] gmail.com

Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Melles Maximillián
+36 30 4753880
maxi@promotions.hu

Szerkesztők
amarus@promotions.hu
pepe@promotions.hu

Élő pontyot élőben: a világ legnagyobb versenye kezdődött hazánkban

Gasztro & Tourism

Promotions - 2019.04.16. 11:05

Idén 250 csapat majdnem ezer horgásszal nevezett, huszonkét országból. 60 versenybíró és 20 halőr dolgozik a világ legnagyobb pontyfogó versenyén, amelyet e héten tartanak a Balatonnál. 

Egy hétig közel ezer horgász ered a pontyok nyomába a magyar tengeren, kezdetét vette ugyanis a V. Balatoni Pontyfogó Kupa, melyre huszonkét országból érkeztek a lelkes horgászok, hogy becserkésszék a magyar tenger legnagyobb pontyait – írja a Sokszínű Vidék. A pontyok szerelmesei közel 140 órát töltenek a tó ölelésében azért, hogy megfogják,

majd egy fénykép elkészítése után visszaengedjék a Balatonba az óriáspontyokat.

A portál alapján az V. International Balaton Carp Cup győztese az a három tagú csapat lesz, amely a legnagyobb tömegben tudja megfogni az 5 kg-nál nagyobb pontyokat. 

Balatonalmáditól nyugat felé indulva, Keszthely érintésével, a déli-parton egészen Balatonakarattyáig több, mint 30 település részvételével, több mint 60 helyszínen találhatóak a kijelölt horgászhelyek. Idén 250 csapat nevezett, huszonkét országból. 60 versenybíró és 20 halőr dolgozik a versenyen, amelyről 

minden este 20 órától élő műsorfolyamot sugároz a Fishing and Hunting Channel. 

A szervezők bíznak benne, hogy megdől a tavalyi összrekord, amikor a horgászok közel 52 tonna pontyot fogtak. A verseny történetének eddigi legnagyobb pontya 26,05 kg volt.

Borítókép: Boiliebalaton

Vissza a főoldalra.
Bődületesen jó a The Chemical Brothers mixe