promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az evőverseny tényleg sport?
Borítókép:  Erik Pendzich/REX/Shutterstock
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ezen sokáig lehetne vitatkozni, de a lényeg, hogy én végignéztem egyet – élménybeszámoló.

Csütörtökön az Európa-liga negyeddöntőinek összefoglalóját lestem a Sport TV-n, mert a kedvenc csapatom is érdekelt a sorozatban. Ha azt mondom, hogy a két angolból az egyik, és az a közvetítés a DIGI Sporton ment, akkor ki lehet találni melyik, én hadd ne mondjam el.

Az okostévé kiírta, hogy ezután „A nagy zabálás” című műsor fog következni. Mondom micsoda? Azt hittem már a Sport TV-n főzni fognak, vagy valami. Rákattintva kiderült az összefoglalóból, hogy ez egy hot dog kihívás lesz. Pont egy nagyon kedves barátom jött velem Facebookon telefonálni, mert ilyenkor tudunk éjszaka, és mondtam neki, hogy annyira kíváncsi vagyok, nézzünk már bele ebbe. Evőverseny? Vicces! Miért ne?

Ezeknek a kihívásoknak annyira nagy hagyományuk van a tengerentúlon, hogy még az ESPN is közvetíti. Megadják a módját, mert például van himnusz éneklés is előtte, akárcsak a nagy sporteseményeknél.

Bár utána nem értem miért jött be négy izompacsirta és kezdtek el fekvőtámaszozni, majd vízipuskával lelocsolni mindenkit, de hát ez az a dolog, amiben nem kell, és nem is szabad logikát keresni.

A kommentátor nagyon felkészült volt, mindent szépen megosztott az olyan laikus nézőkkel, mint én. Sok beszédnek sok a karakterleütése, nem kell túlbonyolítani: csaj és pasi forduló, 10 perc alatt ki tudja a legtöbb hot dogot megenni. Bonyolult? Nem. Szórakoztató és undorító? Igen.

Ami feltűnt, hogy ez tényleg valami képesség, mert sem a nőknél, sem a férfiaknál nem voltak óriási hasú emberek, valamint két méteres hústornyok sem. Ez az egész valahol a gyomorban dől el. Elképesztő!

Milla meg is kérdezte tőlem:

„Mennyi hot dogot tudnék megenni 10 perc alatt?”

Hát, mondom én szerintem magam elé kötném az előkét, és gyertyafény mellett komótosan megennék kettőt, de nekem már az is stresszt okozna, hogy öt perc alatt kell megennem egyet. Ha csak egyetlen hot dogot kellene tíz perc alatt, akkor lehet egy üveg bort is bontanék mellé, amíg mellettem versenyeznek.

A verseny a csajok fordulójával kezdődött, ami kicsit érdektelenebb volt, mivel a srácok érthető módon dupla annyi adagot tudnak magukba tömni. Itt Miki Sudo győzött 37 darab hot doggal. Ő sokszoros győztes, és az utóbbi években képtelenség volt megverni. Amúgy ez 2018-as eredmény, tehát nem friss, csak hát nálunk most ment le, de a főszerkesztőnk pont említette, hogy valamikor ő is elkapta a múlt héten a közvetítést. A 2019-es évi verseny nyáron lesz majd.

Már a csajok evése is undorító és szórakoztató volt egyben, de inkább az előbbi. Tömöd a virslit, mint valami gép, aztán vízbe mártod a kiflit, hogy jobban csússzon. Ráadásul talán pont Sudo volt az, aki vízbe mártotta, összegyúrta golyóvá, és úgy tömte a szájába. Vizet lehet inni, amennyit akarsz, és az sem szabályellenes, hogy ha belemártod a kiflit vagy a virslit. A közvetítés elején kívántam a hot dogot, utána viszont már nagyon nem.

Ezután jöttek a nagypályások, vagyis a srácok. Itt a barátom meg is jegyezte, hogy szokta nézni Matt Stonie evőkihívásait a YouTube-on, és ő tényleg tud. Hát, a videómegosztókon valóban félelmetes dolgokat művel, és szimpi volt, a végén azonban a top 3-ból is bőven kiesett. Ettől még volt már aranyérmes, szóval erős a mezőny.

Amit Joey Chestnut művelt, az azonban valami emberfeletti! Amikor lefújták a versenyt, akkor 64 hot dognál járt a számláló. Viszont most ugrik a kifli a vízbe: annyira gyorsan evett, hogy egy csomót nem tudtak megszámolni, így a hivatalos eredmény 74 lett. Ezzel a saját világrekordját döntötte meg.

Nem mondanám ezt sportnak, de ha valaki 10 perc alatt be tud nyomni 74 hot dogot úgy, hogy közben még nem is kövér, hát az tényleg figyelemreméltó.

Lent megnézhetitek az elképesztő teljesítményt. Aki azonban kíváncsi a teljes közvetítésre, az április 15-én belevetheti magát délután 14-től a Sport 2-n, vagy este 23-tól a Sport 1-en. Nekünk elég volt egyszer látni, és sportlexikális ismereteimet bővítve legalább itt is tudom, hogy kik a nagymenők, így nem maradok szégyenben, ha valamelyik társaságban téma lesz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás