promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vidámparkok, amelyeket katasztrofális helyre építettek
Borítókép:  Gulliver Park, Japán (Urban Ghosts Media)
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A vidámparkok egy részének szomorú lett a története. Az egyiknek hurrikán, a másiknak atomrobbanás lett a végzete. A többiben kísértetek és zombik járnak. Arról nem is beszélve, hogy az öngyilkosok erdeje mellé sem volt nagy ötlet vidámparkot építeni. 

A japán Gulliver Park 1997-ben nyílt meg, de a beruházók számításai nem igazán jöttek be. A szánkópálya és Gulliver szobra még rendben lett volna, de az már nem annyira, hogy a parkot az „öngyilkosok erdeje” mellé sikerült építeni. 

Az országban sehol másutt nem vetett annyi ember önkezével véget az életének, mint itt.

Az összeállítást közzé tevőturizmus.com szerint 2001-ben a park végleg bezárta kaput, miután a fő finanszírozó csődbe ment. Ma már szinte semmi sem maradt a parkból, de még mindig látni néhol a hajdani alapokat.

A listavezető itt is Csernobil, természetesen. Egészen pontosan a szellemvárosok között már-már a katasztrófaturisták sztárjának számító Pripjaty. Az ukrajnai település vidámparkjának a leginkább megdöbbentő a története, mert

a csernobili katasztrófa másnapján adták át.

Város vezetői azoknak építették, akik az erőműben dolgoztak. Az erőmű története véget is ért viszont a robbanás napján, hiszen a várost később evakuálni kellett. Azóta a természet a park területének nagy részét visszavette, furcsa, apokaliptikus hangulatot teremtve.

Az Connecticut állambeli Waterbury kisvárosában hatalmas kereszt emelkedik a Pine Hill tetején, mintegy mementóként, emlékeztetve egy hajdan oly népszerű turisztikai látványosságra. Az alltomresor.se cikkére hivatkozó összeállítás szerint a hatvanas-hetvenes években a park virágzott, évente 40 000 látogatót vonzott. Az alapító 1986-os halála óta a terület elhagyatottá vált. 

2010-ben egy tizenévest öltek meg itt, azóta szárnyra kaptak a pletykák, hogy kísértetek járják be éjszaka a környéket.

A Six Flags Park New Orleans-ben 2000-ben nyílt meg – népszerű lett ez is. A szokásos amerikai slágerek aratták a legnagyobb sikert, hatalmas hullámvasutak, témaparkok és rajzfilmfigurák. 2005-ben mégis

be kellett zárniuk a parkot a Katrina hurrikán pusztítása miatt. 

A maradványok – rozsdás acélvázak, betongerendák, romos épületek – ma is láthatók. Ideális helyszín zombifilmek forgatásához, erre is használják.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás