promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fölényesen győzött a magyar mandulafa Európában
Borítókép:  Sokszínű vidék
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyar nép megint kitett magáért az Év Európa Fája-versenyen, pedig ütős volt a mezőny, érdemes is végignézni, milyen facsodákat sikerült megelőzni. Az évtizedben negyedszer győztünk, ezúttal a 135 éves, pécsi havi-hegyi mandulafával.

Az az igazság, hogy amikor a rendkívüli mezőnyt megismertük, vagyis az Európai Év Fája-verseny résztvevőit, nem voltunk benne biztosak, hogy a mi mandulafánk lesz a nyerő, ám de a magyar nép kitett magáért, és a szavazás során fölényes diadalt aratott a pécsi Havi-hegy büszkesége. 

Három év után lett ismét magyar fa a viadal első helyezettje,

így a vetélkedő kezdete, 2010 óta már negyedik alkalommal nyerte el hazánk fája a címet (és először azóta, hogy két fára lehet szavazni) – olvasható Az Év Fája honlapján. Februárban több mint 300 ezren szavaztak Európa-szerte a kedvenc fájukra, a Havi-hegyi mandulafa 45 132 szavazatot szerzett a verseny során,

amelybe idén már tizenöt ország nevezett.

A Havas Boldogasszony-templom előtt álló mandulafa 135 éve teszi boldogabbá az emberiséget. 2018-ban győzött az Ökotárs Alapítvány által szervezett magyarországi Év Fája versenyben, így került a kontinens legjobbjai közé. A fákra február 1. és 28. között a www.treeoftheyear.org oldalon lehetett szavazni, itt érdemes végignézni az egészen fantasztikus mezőnyt.

Az ünnepélyes díjátadó március 19-én a brüsszeli Európa Parlamentben zajlott le.

A verseny végeredménye:

1.    Magyarország 45132
2.    Oroszország 39538
3.    Portugália 32630
4.    Franciaország 29140
5.    Csehország 22294
6.    Lengyelország 168567.    

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás