promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A levegőbe nyúlik majd Fonyód új üvegkilátója
Borítókép:  csodalatosbalaton.hu
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fonyód új nevezetessége lesz várhatóan jövőre az új üvegkilátó, amely szinte a Balaton fölé nyúlik, legalábbis a látványterv alapján. Egyedi panorámában gyönyörködhetünk majd innen egyrészt a Balaton felé, másrészt rácsodálkozhatunk a Magaspart szépségeire. 

Nem csak a Balaton elképesztő panorámáját, hanem a fonyódi Magaspartot is megcsodálhatjuk majd Fonyód új üvegkilátójáról – írja a Csodálatos Balaton nevű oldal, megszólaltatva Hídvégi József polgármestert: 

„Fonyód marketingje a látványra, a panorámára épül.

Több mint 40 ezer ember látogatja meg évente a kilátóinkat.

Pályázat útján bruttó 380 millió forintot nyertünk, melyből a Sipos-hegyi kilátóhoz vezető sétány közvilágítása, a Várhegyi Széplátónál egy parkoló építése, valamint a Szaplonczay sétány megújítása és egy új kilátó megépítése valósul majd meg. Az új, üvegkilátó igazán különleges lesz. A Magaspart területén a partról az út fölé nyúlik majd,

s egyedi panorámában gyönyörködhetünk egyrészt a Balaton felé, másrészt rácsodálkozhatunk a Magaspart szépségeire is.

A szerződést a napokban írtuk alá, most kezdődik meg az effektív tervezés, engedélyeztetés, közbeszerzés. Úgy gondolom, hogy ez a folyamat szeptemberre lezárul, s ebben az esetben 2020-ban átadhatjuk a felújított sétányt és az egyedülálló kilátót. A pályázatban foglalt kisebb munkálatok, mint a parkoló megépítése, várhatóan a szezonra már elkészül.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás