promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ha már unnád a sima chilis babot
Borítókép:  Street Kitchen
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Texasi módi, amit az egyik kedvenc arcom, Máté Szabi mutat be az éhes közönségnek.

Mi magyarok nagyon rákaptunk a gyors chilis babra. Darált hús, konzerv bab és kukorica, beleszórjuk a chilis bab port (majdnem azt írtam bort), és már kész is. Főleg a fiatalok kedvence ez az elkészítés mód, na meg a sietős családoké, amikor nagyon hirtelen kell valami vacsit az asztalra tenni. Azonban mindig elfelejtjük, hogy a chilis babnak lehet lelke is, és ha kicsit több időt szánunk rá, akkor egy isteni ízbombát lehet belőle kihozni.

A fogás elsőnek macerásnak néz ki, pedig egyáltalán nem az, és attól sem kell megijedni, hogy rengeteg szabályt felrúg. Ez egy rusztikus kaja, már csak azért is, mert mondjuk nem darált marha kerül bele, hanem jó kis marha nyak darabok, amiket igazi élvezet falatozgatni a két órás főzés után. Ez persze lehet több idő is, nem kell siettetni. Aki már csinált marhapörköltet, az tudja, hogy miről beszélek.

Szegény Szabinak a babbal kicsit meg kell küzdenie, és még kapunk pár poént, de egy zseniális kaját is a végén, amitől garantáltan csorogni fog a nyálunk.

Szóval lehet beszerezni az alapanyagokat, áthívni a haverokat, és csapni egy fergeteges Texas-chilis bab partyt!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás