Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Drónokkal csinálnak esőt Bangkokban a szmog ellen

Drónokkal csinálnak esőt Bangkokban a szmog ellen

Gasztro & Tourism

Drónokkal csinálnak esőt Bangkokban a szmog ellen

Gasztro & Tourism

Promotions 10:10

A turizmus itt az egyik legnagyobb bevételi forrás, de ki akar szájmaszkban turista lenni? 

Iskolák százait tartják zárva, és a turistákat figyelmeztetik a veszélyeket hordozó levegőre Bangkokban. Ezért a polgármester úgy öntött, drónokat vetnek be a mérgező levegő elleni küzdelemben – olvasható a turizmus.com oldalon. 

Mint a portál írja, Thaiföld turisztikai hatósága, a TAT felhívta a turisták figyelmét a szájmaszkok viselésére, és a néhány napja engedték fel az első, vízzel töltött drónokat a metropolisz fölött, amelyek így mesterséges esővel mossák a levegőt. A városvezetésnek az a célja ezzel a próbálkozással, hogy eloszlassák a szmogot a város felett.

A kísérlet hatékonysága legalábbis kérdéses: Tara Buakamsri, a thaiföldi Greenpeace munkatársa szerint például ez a kezdeményezés nem csökkenti jelentősen az emberre ártalmas mikroszkopikus részecskék mennyiségét, legfeljebb könnyíti némiképp a légzést, és egyes területeken csökkentheti a káros szennyezés mértékét. Szerinte ez az akció nem a valós problémára összpontosít.

Bangkok egy hatalmas város, ahol az autók száma az utakon folyamatosan növekszik. A káros anyagok kibocsátásának másik forrása az ugyancsak állandóan emelkedő mértékű ipari termelés. Asawin Kwanmuang polgármester is több fórumon elismerte, hogy a drónok hosszú távon nem jelentek valós gyógyírt, és alternatív megoldásokra van szükség.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nem először állít ki rossz bizonyítványt a turisták által is igen kedvelt város levegő minőségéről, miközben a turizmus az egyik legfontosabb bevételi forrás.

Borítókép: foxnews.com