promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Panorámaalagutat építenek az Adriába a horvátok
Borítókép:  Shutterstock
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy hatvan méter hosszú és hat méter széles panoráma alagút épül a tenger alatt, tizennyolc méter mélységben.  

Horvát forrásra hivatkozva a travelo.hu azt írja, hogy a nem mindennapi séta során üvegfalon keresztül lehet majd megcsodálni az élővilágot, mégpedig Šibeniktől, vagyis Szebenikótól nem messze, Primošten üdülővárosban tervezik kialakítani, és mintegy másfél millió eurót szánnak a kiépítésére. A város jóváhagyta a költségvetést, így nemsokára elkezdődhet a kivitelezés is a Porat-öbölben.

Primošten Šibenik és a szintén fenséges Trogir (magyarul Trau) között egy mesterséges félszigeten fekszik, mediterrán hangulatú település, sok kis kőházzal és szűk utcákkal. A félsziget csúcsán a 15. századból való Sv. Jurja plébánia templom található, amely igen felkapott a turisták körében, tavaly több mint százezren látogatták meg. A magaslatról remek kilátás nyílik a tengerre és a Primoštent körülvevő hét szigetecskére is.

Tegyük hozzá a portál mondataihoz, hogy Primoštennél a strand – dalmát viszonyok között nem meglepő módon – egy öbölben van, mégpedig egy nagyon sekély öbölben. Személyes tapasztalat, hogy a vize igencsak fel tud melegedni a nyári hónapokban, annyira, hogy még  az ősz derekán sem fázik benne az ember. Közben pedig bámulja a középkori épületekkel teli félszigetet, mindez fejedelmi program. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás