Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A Lego-külsejű sztárját is kiállítja a Gyermekvasút

A Lego-külsejű sztárját is kiállítja a Gyermekvasút

Gasztro & Tourism

A Lego-külsejű sztárját is kiállítja a Gyermekvasút

Gasztro & Tourism

Promotions 11:01

A teljes felújítás után idén télen ismét szolgálatba áll a nagy szalonkocsi és egy hóekével felszerelt Mk45-ös dízelmozdony is.

Január 27-én vasárnap nyílt napot tart a Gyermekvasút a széchenyi-hegyi végállomáson, 10 és 16 óra között színes programokkal várják a kisvasút világa iránt érdeklődő gyerekeket – olvasható a társaság honlapján. 

A nyílt napra ellátogató gyerekek kipróbálhatják Széchenyi-hegy állomás vasúti berendezéseit. Így akár a legkisebbek is nyomtathatnak jegyet a jegykiadó számítógéppel, felpróbálhatják az egyenruhát, valamint kisfilmeket nézhetnek a mozikocsiban. Az iskolások hangosbemondóként is bizonyíthatnak, betekinthetnek a váltókezelő munkájába, és az állomáson álló szalonkocsiban valódi vasutas felszerelésekkel végezhetik a jegyvizsgáló teendőit.

A nyílt nap alkalmával járműbemutatóval is várják az érdeklődőket Széchenyi-hegyen: kívül-belül meg lehet tekinteni a működő gőzmozdonyt, a 90 éves kis szalonkocsit, a teljes felújítás után idén télen ismét szolgálatba álló nagy szalonkocsit és egy hóekével felszerelt Mk45-ös dízelmozdonyt. Kiállítják a tavalyi tél nagy sztárját, a Lego-külsőt viselő C50-es kismozdonyt.

Ezen a hétvégén a hagyományos vonatok óránként közlekednek Hűvösvölgy és Széchenyihegy állomás között. Azok a gyerekek, akit kedvet kapnak a vasúti szolgálathoz, a honlapon még regisztrálhatnak a február 2-án induló gyermekvasutas tanfolyamra.

Borítókép: gyermekvasut.hu

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria