Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A Niagara is kezd befagyni, de ezt kevesebben láthatják

A Niagara is kezd befagyni, de ezt kevesebben láthatják

Gasztro & Tourism

A Niagara is kezd befagyni, de ezt kevesebben láthatják

Gasztro & Tourism

Promotions 21:22

Az amerikai-kanadai határvidékről tudni kell, hogy amikor nálunk hideg van, ott nagyon hideg van, bár megközelítőleg ugyanazon a szélességi körön található. A Nagy-tavak vagy más néven az Öt tó vidékén jelenleg több helyen -20 fokot mutat több helyen a hőmérő, ez még önmagában nem Szibéria, ám a dermesztő szél miatt mégis sokan úgy érzik ott magukat, mint a fagyasztóban.

Észak-Amerika nagy hegységvonulatainak gerince észak-déli lefutású – keleten az Appalache, nyugaton többek között a Sziklás-hegység –,  szemben Közép-Európa nagy hegységvonatalataival, az Alpokkal és a Kárpátokkal. Amíg a Kárpátok védettséget jelent a Kárpát-medencének (bár így is fázunk most), az Öt-tó vidékét nem védi semmi hasonló a fagyos szelektől.

Az éppen a határon található Niagara is képes befagyni, persze nem teljesen, hiszen ekkora víztömegnél az még mínusz húszban sem megy. Ám ahhoz eléggé, hogy a környék látogathatósága leszűküljön; cserébe viszont ilyenkor olyan képét mutatja a vízesések egyik királya, amilyent az év nagy részében nem láthatnak a turisták tömegei. A különleges felvételekből összeállított videó itt tekinthető meg. 

(AA)

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria