promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csak Zakopánéig kell utaznunk a világ legnagyobb hólabirintusához
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Zakopanét szeretjük, ugyebár... Merthogy Lengyelország, azon belül is Magas-Tátra, ráadásul önmagában a város is gyönyörű, barátságos, szerethető és szelíd. Jobbnál jobb sajtok a főutcán, jobbra-balra hangulatos vendéglátóipari egységek, meghitt csendet árasztó templomok – ahol meghallgatásra találnak imáink, ez személyes tapasztalat.
A város szélén pedig, a Tátra lábánál télen-nyáron síugrók, akiket egészen közelről csodálhatunk, no meg ott a Gubalówka, Zakopane sétálódombja, amelyre libegővel is felmehetünk. 
Az Újévben, körülbelül márciusig pedig még eggyel több okunk van arra, hogy – mintegy öt-hat óra autózás árán, gyönyörű vidéken – elmenjünk Zakopanébe. Az elmúlt év végén – immár negyedik éve – építették meg itt a világ legnagyobb hólabirintusát – számol be róla a Sokszínű Vidék. A Snowlandia Zakopane munkatársai heteken át dolgoztak az egyedülálló látványosságon, miközben szokatlanul enyhe hőmérséklet és ezáltal az olvadó hó nehezítette a feladatukat.

A labirintus az előző évben 2500 négyzetméteren terült el, és a tendencia szerint évről évre bővítették a járatok számát, amennyiben azt az időjárás is engedte. A világrekorder hólabirintus várhatóan márciusig tart majd nyitva, de persze ez attól is függ, hogy meddig tart majd a tél.

A belépő mindössze 18 zloty, vagyis valamivel több mint 1000 forint, de gyerekek és a nyugdíjasok még ennél is olcsóbban végig sétálhatnak a kétméteres hófalak között. A  hólabirintus mellett a Snowlandia számos más látványossággal várja a vendégeket: van itt többek közt mini állatkert és egy szintén hóból felépített kastély is, de természetesen síelni is lehet.

(Promotions)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás