promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Éljen a nagy hideg! Jégtúrázhatunk szombaton a Tisza-tavon!
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Mi tagadás, kutya hideg lett erre a hétre, az Újév első napjaira, de nézzük a jó oldalát! Egyrészt annál jobb hazaérkezni, másrészt egyre inkább befagy minden, ami tud, és ez a korcsolyázás mellett a jégtúrázáshoz sem baj.  

Ha a jég kellő vastagságúra hízik a hétvégére, akár jégtúrázhatunk is a Tisza-tavon – írja a hétvégi programajánlójában a Turista Magazin, majd részletesen kitér a szombat délelőtt 10-kor kezdődő programra.
A túra érinti a befagyott tavon a régi morotvákat, fokokat, erdőket, legelőket, melyeket évtizedekkel ezelőtt bekebelezett a Tisza-tó vize. A szervezők a programon résztvevők biztonságát tartják a legfontosabbnak, ezért a jégtúrát kizárólag megfelelő jégvastagság esetén rendezik meg. Amennyiben a jég vastagsága és minősége nem alkalmas a sportolásra, akkor sincs semmi veszve, mert van B terv: a túrát a Tiszavirág Ártéri sétaúton tartják meg. A programra előzetes bejelentkezés szükséges.
Az első túrát január 5-én szombaton 10 órakor tartják, ezt követően minden januári szombaton várják az érdeklődőket Tiszafüred-Örvényen, a Szabics Kikötő és Szabadidőparton. További részletek és jelentkezés a Szabics Kikötő honlapján

A Turista Magazin egyéb csábító szabadtéri programokra is felhívja a figyelmet. Vár minket szombat reggel a magyar-osztrák-szlovén hármas határ. Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság 10 kilométeres gyalogtúráján a résztvevők a János-hegyet is érintve közelítik meg a hármashatárt, ahonnan a festői szépségű Hampó-völgyön át térnek vissza Felsőszölnök központjába. Gyülekező 9.30-tól a Keresztelő Szent János-templomnál.

Vasárnap a Három Királyok napi gyalogtúra is vonzónak tűnik. A túra útvonala elvezet minket a szlovén Rába-vidékre, majd vissza a szlovéniai Budinciba. Az út a határjelek mentén vezet, ahol 30 éve még szögesdrótot találtunk volna, amit röviden vasfüggönynek neveztek. A terület, melyen annak idején tilos volt az emberek mozgása, napjainkban kiválóan alkalmas barangolásra, túrázásra. Az útvonal érinti a Vendvidéken található Orfalu települést is, ahol hangulatos betlehemmel várják a kirándulókat a helyiek. Táv: 12,4 km.

További részletek és egyéb túraötletek a magazin cikkében

(Promotions)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás