promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mesebeli magyar hegyi tavaink ilyenkor a legszebbek
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Ha nem is vagyunk már a hegyek országa, hegyi tavaink azért maradtak, nem is akármilyenek. Közös ismertetőjelük, hogy kevesen ismerik őket, pedig festőiek. Talán a legszebb közülük a Lázbérci-víztározó, persze mindenkinek megvan, meg lehet a maga kedvence, a szeme és a szíve alapján.
Az Északi-Bükk nemcsak legnagyobb, de legfestőibb tava, Dédestapolcsány és Uppony között, négyszáz méteres hegycsúcsok tövében csillog. Bárhonnan is érkezünk, a horgásszezonon kívül még az akkor meglévő, maradék neszek is messze szállnak: az országutaktól távol, egyedül a kéktúra ösvényével feltárt völgyben ilyenkor teljes a csend
– ír a Turista Magazin a Lázbérci-víztározóról, majd így folytatja. 

A 3 kilométer hosszú, Y alakú tó körbejárása egésznapos program lehet, ami során két kisebb épületet leszámítva semmiféle jelentős civilizációval nem találkozunk. Hosszabb időre lepihenve már persze előjönnek „zajok” is: madarak távoli szárnycsapásai, egy-egy széllökés, esetleg a túlparton sétáló kirándulók léptei töltik meg a levegőt. Bár a városoktól messze van, a közvetlen Budapest–Kazincbarcika buszjáratoknak köszönhetően autó nélkül is egy teljes napot tölthetünk itt el, akár a gát alatti „Vízmű, bejárati út” megállókból, akár Dédestapolcsányból indulva.

A honlap látványos összeállítást készített a bevezetőben említett gyönyörű hegyi tavakról, amelyek télen is várnak minket, sőt talán ilyenkor a legszebbek, mert a legcsendesebbek.

Tóország gyöngyeiről ide kattintva láthatja a képeket. 

(Promotions)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás