promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Diósgyőri vár lett a legnagyobb adventi koszorú
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az első adventi koszorút 1839-ben Johann H. Wichern német evangélikus lelkész azért készítette, hogy a gyermekeknek érzékeltesse karácsony közeledését adventben. Egy felfüggesztett szekérkerékre minden napra tett egy gyertyát, és minden nap meg is gyújtott egy újabbat, összesen huszonnégyet. 

Napjaink adventi koszorúin már csak négy gyertya van, a négy adventi vasárnapra karácsonyig. Nagyobbat nem nagyon lehet elképzelni a Diósgyőri várnál, de talán nem is a nagyság a legfontosabb, inkább a meghittség. Itt, Diósgyőrben a képek tanúsága szerint ez is jelen van, hiszen nemcsak újabb és újabb bástya öltözik adventi színekbe, és nemcsak újabb és újabb tüzijáték mutatja a szenteste közeledését, de ténylegi adventi szépséget áraszt a hangulat a vár honlapjának galériája alapján
Most vasárnap pedig kigyúl a negyedik gyertya, a negyedik bástya fényei is. Ez a bástya is lila ruhába öltözik, a tűzijáték pedig teljessé válik. A december 23-án, a 17 órától kezdődő ünnepségen az Aeris Brass fúvós zenekar játszik, Mikolai Vince atya beszél az egybegyűlteknek. 
A Lovagi Tornák Tere előtt található Vásártér kis ékszerdobozzá változik – írja a turizmus.com. – A hangulatot a fényfestés is fokozza mely a környező épületeken látható. Népművészeti motívumok, valamint a Képes Krónika által ihletett ábrázolások is díszítik a falakat, így megidézve a középkort, hiszen a helyszín, a Lovagkirály (Nagy Lajos) egykori vára mellett található. Itt van az óriási adventi koszorú is, melynek átmérője 8 méter, csaknem 500 dísz és közel 3 000 led fény díszíti.


(AA)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás