Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A sztárséf bezárja a szuperéttermét, és a nép felé nyit

A sztárséf bezárja a szuperéttermét, és a nép felé nyit

Gasztro & Tourism

A sztárséf bezárja a szuperéttermét, és a nép felé nyit

Gasztro & Tourism

Promotions 19:04
Úgy tűnik, nemcsak a magyar ember érzi, vagy érezheti úgy, hogy az átlagos éttermek és a csúcsgasztronómia között akkora szakadék tátong, mint a Grand Kanyon. Még érdekesebb most a helyzet azzal, hogy a nem egy vendég, hanem egy vendéglátó, azon belül is egy sztárséf érzi ezt és mondja ki, éppen ezért változtat maga is. 

Három Michelin-csillagos marbellai éttermét alakítja át hamburgerezővé Dani García spanyol séf – írja a távirati iroda. – A 42 éves sztárséf alig egy hónappal azután tette közzé döntését a Twitteren, hogy Lisszabonban megkapta a Michelin-kalauz elismerését, amellyel a nevét viselő étterem – Restaurante Dani García – lett Andalúzia második, háromcsillagos vendéglátóhelye.

És nem véletlenül nyílt meg ott ahol, hiszen a Földközi-tenger partján – félúton Gibraltár és Málaga között – fekvő Marbella városa az európai luxusnyaralók egyik otthona, mintegy 150 ezer lakosának többsége külföldi és nem kevés közülük a híresség. De Dani García most mást akar, másoknak (is). 
Amikor eléred az álmodat, eljön a pillanat a mérlegelésre: mi jön ezután?
– nyilatkozta a La Vanguardia című napilapnak azután, hogy bejelentése nagy feltűnést keltett.

A séf arról vallott, hogy húsz csúcsgasztronómiában eltöltött év után olyan ételeket szeretne készíteni, amelyek a szélesebb közönség számára elérhetők, 15-20 eurós (4800-6500 forint) fogásokban gondolkodik. Véleménye szerint Spanyolországban időszerű lenne egy újabb gasztronómiai forradalom, mivel óriási szakadékot lát az átlagos éttermek és csúcsgasztronómia között.

Marbellai étterme jövő év októberében zár majd be, és steak house lesz belőle, amely elsősorban hamburgerek kínál majd. Dani García emellett tovább bővíti BiBo nevű középkategóriás étteremhálózatát, Marbella és Madrid után Dohában nyit újabb vendéglátóhelyet.
Elviszem az andalúz gasztronómiáról alkotott elképzelésemet a világ minden sarkába
– nyilatkozta. Úgy hírlik, hogy a jövőre nyíló madridi Four Seasons szálloda éttermét is rábízzák majd.

(Promotions)

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria