promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy kerékkel több van Győrnek, amihez Szeged is csatlakozni fog
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Győr és Szeged szépségét aligha kell külön bemutatnunk azoknak, akik tettek már egy sétát a belvárosukban, mostantól azonban új szemszögből csodálhatjuk meg a Kisalföld, illetve az Alföld egyik legvonzóbb helyét.

Néhány napja Győrben is forog már az óriáskerék és legalább január 13-ig forogni is fog az utasokkal a Dunakapu téren. Nyolc hónap alatt készült el, 50 méter magas, 30 gondolás, 180 fő befogadására alkalmas, egy kör pedig nyolc percig tart rajta. Mint a Kisalföld írja:
Be- és kiszállás idején teljesen megáll – szemben a világ két közismert óriáskerekével, a London Eye-jal és a jó öreg bécsi Prater »monstrumával« és egyszerre három gondolába (kabinba) léphetnek az utasok. Egy gondolába összesen hat ember fér.
Németh Károly üzemeltető hozzátette:
A csütörtöki próbaüzem során már volt szerencsém a magasba emelkedni, nekem a legjobban a Mosoni-Duna és a Rába folyók találkozása tetszett. Győr nevezetes épületei mellett jól láthatók madártávlatból a várost övező természeti területek. Tiszta időben a Pannonhalmi Főapátságig ellátni a gondolákból. 
Nyitvatartás

Hétfőtől csütörtökig 14 és 21 óra között emelkedhetünk a magasba, pénteken és szombaton 11 és 22 óra között, míg vasárnap 11 és 21 óra között. November 29-től még hosszabb lesz a nyitva tartás.


Mikortól foroghatunk Szegeden is?


A turizmus.com összeállítása szerint november 23-tól. Itt Vízkeresztre, vagyis január 6-ra tervezik a zárást. Nyitott kabinokkal, 140 férőhellyel „közlekedik” majd a negyven méter magas Szeged Eye, a városháza és a bíróság közötti átjárónál.

Nyitvatartás

Hétköznap várhatóan 14 és 21 óra, hétvégén 12 és 21 óra között, január 1-jén pedig hajnali 4 óráig.

Magasságverseny

Közismert, hogy a magyar és az osztrák fővárosban is működik óriáskerék, a Budapest Eye, illetve a Wiener Riesenrad (népszerűbb nevén a Prater kereke). E kettő egyaránt 65 méter magas, míg a világ talán leghíresebb óriáskereke, a London Eye 135 méter magasra viszi utasait.

(AA)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás