promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Fertő-tó környékét is ellepték a darvak
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Kelet-Magyarország mellett Nyugat-Magyarországot is elkápráztatják ilyenkor a darvak, legalábbis a vizes környezetben létesített nemzeti parkokat. Ezúttal ugyanis a Fertő-Hanság Nemzeti Park munkatársai eredtek a hazánkon át vándorló darvak nyomába, mint Facebook-oldalukról kiderül:
A daru helyzet fokozódik, a tegnapi (keddi) napon már több mint 6000 darut figyeltünk meg a Fertő térségében, az egyik csapatot közelebbről is meglátogattuk.
Aki élőben szeretné látni őket, annak a Sarród és Mexikópuszta közötti területet ajánlják. Addig is itt a videó:

A videóhoz a Vándormadarak című film zenéjéből választottak egy számot és ez enyhén szólva is nagyon erősíti a hatást. A 2002-es, francia-olasz-német-spanyol készítésű Vándormadarak forradalmasította a dokumentumfilm fogalmát, olyannyira, hogy ez már nem is dokumentumfilm, hanem kép- és hanghatások művészi szintre emelt keveréke, hiszen a lélegzetelállító felvételekhez briliáns zenéket párosítottak.

Persze van benne munka bőven: négy éven át filmezték, hét kontinensen, többek között a francia haditengerészet bevetésével. És persze a rendezője sem akárki: a színészként is ismert Jacques Perrin Oscar-jelölést kapott a Vándormadarakért. Addig nézzük meg otthon egy szerelmes estén, amíg tehetjük.

(AA)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás