Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Már természetvédelmi területen is tölthetjük elektromos autónkat

Már természetvédelmi területen is tölthetjük elektromos autónkat

Gasztro & Tourism

Már természetvédelmi területen is tölthetjük elektromos autónkat

Gasztro & Tourism

Promotions 18:19
Megnyílt és ezen a héten már használható Nógrád-megye északi részének első villanyautó töltő állomása, mégpedig a turizmus szempontjából talán a legjobb helyen, az Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi területen. A terület honlapja alapján mostantól így – természetvédő autózással – is felfedezhető a magyar-szlovák Novohrad-Nógrád Geopark.

Az autó töltődése (Type2) mellett a vezetője és utasai is töltődhetnek Ipolytarnócon, és nemcsak a kocsmában. A lombkorona tanösvény, a geológiai tanösvény és a 4DX mozi is rendelkezésükre áll, aztán az autóba visszaülve csillagtúra szerűen bejárhatják a környéket villanyautóval, amire eddig nem volt mód. Az elektromos autótöltőhöz időpontot kell foglalni a terület honlapján.

Nem ez az első fejlesztés idén Ipolytarnócon. Tavasszal új élményelemekkel nyílt meg a lombkorona tanösvény, új tartószerkezetet kapott, a nyomvonala is módosult.

A terület közismerten az ősmaradványairól híres, ettől az évtől a lábnyomos részen új hologramos animációval, életnagyságban mutatják be az állatokat ott, ahol a vulkáni katasztrófa idején voltak.

Egy évvel ezelőtti fejlesztés az Android és IOS app store-ok kínálatában a GUIDE@HAND Bükki Nemzeti Park Igazgatóság alkalmazás, amely segítségével okostelefonos tájékoztatórendszer került kialakításra a területen. Ez segíti a vendégeket az önálló felfedezésben és akár hosszabb túrák tervezésében is, az applikáció offline is használható.

(AA)

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria