promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Zempléntől a Balatonig: hol kisvonatozhatunk még a héten és a télen?
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Őszi szünet és hosszú hétvége: ünnepnapok, munkaszüneti napok, tanítási szünetek egybeesése ezen a héten. És alkalmak megint a kimozdulásra, ha már az ősz újabb és újabb melegfrontokkal lep meg minket, miközben nem akar elmúlni a jó idő. Ezzel együtt a kisvonatok egy része már nem jár, más részük viszont még nagyon is, sőt olyan is akad, amelyik most indul be igazán. Arról nem is beszélve, hogy Mikuláskor, Újévkor vagy a farsang alkalmával azok közül is többet reaktiválnak majd, amely közben a téli álmát alussza, miközben különvonatok rendelésére is több helyen nyitottak.

A pontos menetrendet minden esetben érdemes megnézni a kisvasut.hu oldalon. Közben a Turista-magazin összeszedte az idén még üzemelő és már nem üzemelő  magyarországi kisvonatokat, mi ezek közül most azokat szemezgettük ki, amelyekkel még utazhatunk e héten vagy akár egész télen. Alapvetően keletről nyugatra haladunk, és mint látszik: bőven van még pozitív válasz a „Meddig járnak a kisvonatok?” kérdésre?   

Zemplén
Pálházán november 4-ig minden nap.

Bükk
Lillafüreden minden nap. Szilvásváradon és Felsőtárkányban november 4-ig a munkaszüneti napokon.

Mátra 
Gyöngyösön november 4-ig minden nap.

Hortobágy
A halastavi kisvasút november 4-ig minden nap, kivéve a november 1-i ünnepnapot, vagyis Mindenszentek napját.

Börzsöny
A nagybörzsönyi és a szobi szakaszon november 4-ig hétvégén. Királyréten a november eleji hosszú hétvégén, majd az év többi hétvégéjén is jár, de téli menetrend szerint.

Budai-hegyek
A Gyermekvasútnál október 31-én véget érnek a pályafelújítási munkák, így novembertől a vonal alsó, Szépjuhászné–Hűvösvölgy szakaszán is közlekedik.

Gemenc
November 1-je után téli menetrenddel minden nap, kedd és szerda kivételével.

Mecsek
Pécsett novembertől csak vasárnaponként.

Felcsút
Hétvégenként december 2-ig.

Balaton, Somogy
Balatonfenyvesen az év minden napján. Kaszón szombaton, kedden és csütörtökön a téli időszakban is (itt érdemes előre bejelentkezni).

(AA)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás