Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Itt az új őrület: kólába mártott földimogyoró

Itt az új őrület: kólába mártott földimogyoró

Gasztro & Tourism

Itt az új őrület: kólába mártott földimogyoró

Gasztro & Tourism

Promotions 17:40
Múlt héten a fél internet azon csámcsogott, hogy az amerikai nyílt teniszverseny, a US Open közvetítésében bevágtak egy nőt, aki a gyerekével ebédelve belemártott egy darab rántott csirkét egy pohár kólába, és ezt képes volt megenni. A felháborodást az okozta, hogy milyen íze lehet ebben a formában a csirkének.

Pedig nem is annyira idegen ez a párosítás, hisz a kólában pácolt csirkeszárny az egyik kedvelt fogás a tengerentúlon vagy ott van például a britek legismertebb tévés szakácsának, Nigella Lawsonnak a kólás sonkareceptje, ami sok helyen nem hiányozhat a húsvéti asztalról.

Ennél jóval bizarabb azonban a földimogyoró-kóla kombó, az új amerikai őrület, ami főleg a déli államokban indult hódító útjára.

A lényeg: a földimogyorót hosszabb időre kólába áztatják, hogy az ízek jól összeérjenek. Utána a mogyorót kiszedve és megszárítva snackként lehet fogyasztani. A nem mindennapi koktél rajongói szerint a sós-édes íz harmonikus egyensúlya teszi tökéletessé ezt az italt.

Nagy valószínűséggel itthon a kólának ez a változata nem aratna osztatlan sikert.

(son)