promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újabb Trónok harca sört készíttet az HBO
Borítókép:  ommegang.com
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az HBO a New York-i Ommegang sörfőzdét kérte fel még 2017-ben, hogy készítsenek el egy négy tételből álló, Trónok harca ihlette különleges sör kollekciót. A gyűjtemény a Royal Reserve Collection elnevezést kapta, és a sörök egy-egy főhőst személyesítenek meg a történetből, akik a Hét Királyságért vívnak ádáz küzdelmet.

Új Trónok harca sör kép2

Ez idáig három féle sör látott napvilágot, és a mostani, a „King in the North”, vagyis az Észak királya névre keresztelt sör az utolsó a hős kollekcióból.

A „Hand of the Queen” volt az első, amely egy ale alapú barelywine sör, ezt követte egy világos és fanyar ízvilágú ale, a „Queen of the Seven Kingdoms”, majd egy meggyes porter, a „Mother of Dragons” személyében.

Új Trónok harca sör kép3
Új Trónok harca sör kép4
Mint azt a sörfőzde honlapján olvashatjuk az új sörről:
Ez a hordóban érlelt imperial stout arra hivatott, hogy átsegítse a vezéreket a hosszú és sötét éjszakákon.
Kitöltve a sört, az elején cserszínben csodálhatjuk meg a nedűt, ami aztán a stoutra jellemző koromfekete árnyalatra vált át. Aromája a pörkölt malátára és kávéra emlékeztet elvegyülve a csokoládé, vanília és bourbon zamatával.

A korlátozott kiadású sört 7,5 deciliteres palackokban idén, a Black Friday napján, azaz november 23-tól kezdik el értékesíteni az USA-ban. Kiskereskedelmi ára 13 dollár lesz, vagyis körülbelül 3500 forint.

A Trónok harca sörök eddig megjelent darabjai kivétel nélkül népszerűek lettek az USA-ban, így a készítők joggal számítanak arra, hogy a sorozat utolsó darabja is beváltja a hozzá fűzött reményeket. Már csak azért is, hiszen így lesz teljes a sörgyűjtemény, és ennek alkalmából díszdobozos verzióban is kiadják a teljes készletet potom 25 dollárért, ahol a négy féle sört egyedi 12 unciás (≈3,5 deciliter) üvegekbe palackozzák és egy egyedi Trónok harca poharat is mellékelnek majd a dobozban.

Új Trónok harca sör kép5

Nem ez az első alkalom, hogy a híres sorozat nevével fémjelzett söröket, vagy egyéb alkoholokat készítenek gyártók.

Maga az Ommegang sörfőzde is gyártott már korábban is hasonló, e témába illő söröket, mint például a „Winter is here” vagy a „Fire and Blood” termékeket, de már bor is készült, szintén HBO megrendelésre, méghozzá egy 2015-ös Cabernet Sauvignon a Napa völgyében.

Új Trónok harca sör kép6

(Horváth Gábor)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás