Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Nagyon jól teljesít az Élelmiszerbank

Nagyon jól teljesít az Élelmiszerbank

Gasztro & Tourism

Nagyon jól teljesít az Élelmiszerbank

Gasztro & Tourism

Promotions 06:20
A világon 1,3 milliárd tonna élelmiszer megy évente kárba az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO felmérése szerint. Európában az élelmiszerhulladékok 42 százalékát a háztartások termelik, 39 százalékát a gyárak és csupán 14-et az éttermek.

A tudatos vásárlás segíthet ezen. Olykor feleslegesen csábítanak el az akciók, amikor bespájzolunk egy csomó mindenből, mivel nem tudjuk őket elfogyasztani, vagy elfelejtkezünk róluk. A lejárt szavatosságú élelmiszert kidobjuk, vele pedig a pénzt is az ablakon. Sokszor a maradékokkal van a probléma, pedig neten már milliónyi ötletet találunk, hogyan lehet belőlük ízletes vacsorákat készíteni.

Mivel a világon csaknem egymilliárd ember alultáplált és éhezik, az Élelmiszerbank fő célja, hogy csökkentse az élelmiszerpazarlást, és az általuk szervezett élelmiszermentéssel visszaszorítsa a nélkülözők számát Magyarországon, ahol az élelmiszerfelesleg éves mennyisége 1,8 millió tonna.

A szervezet az élelmiszeripari gyártóktól veszi át nagy mennyiségben a szezonalitás miatt már nem eladható, vagy csomagoláshibás termékeket és egy központi raktárban gyűjti, az áruházak polcairól lekerülő közeli lejáratú ételeket pedig a partnerszervezetek segítségével egyből a nélkülözőkhöz juttatja. Az Élelmiszerbank célja, hogy rövid időn belül minden élelmiszeripari szereplő jótékony célra felajánlja élelmiszerfeleslegét. (MTI; Torony)