„Rendkívül izgalmas Budapesten éttermet nyitni. Ez lesz az első éttermünk Magyarországon, és azt gondolom, nem is találhattunk volna tökéletesebb helyet számára, mint a budai Várnegyed. Egy fantasztikus helyi partnerrel dolgozunk együtt, és úgy fest, elképesztően jó beszállítókat, termelőket sikerült találniuk. Alig várom, hogy az első vendégek végre megérkezzenek” – üzente az étterem nyitásának hivatalos bejelentésekor Jamie Oliver. Az étterem tehát a budai Várban várja majd a vendégeket. A Jamie’s Italian-t Zsiday Zoltán Roy, a „Spíler” és az „ÉS” tulaja fogja megnyitni.
A Jamie Oliver-lánc éttermeinek nagyon szigorú minőségbiztosítási feltételeknek kell megfelelniük. A belső tereket a cég saját designerei tervezik. A szakácsok csak a sztárséf receptjei alapján, GMO-mentes (génmódosított vagy génkezelt alapanyagoktól mentes) alapanyagokból dolgozhatnak. A konyhán kamerát szerelnek fel, hogy a tányérokat ellenőrizhessék, mielőtt a vendégek elé kerülnek.
Habár az étterem alig pár nap múlva elérhető lesz a vendégek számára is, a Pénzcentrum információi szerint a hatalmas érdeklődésre való tekintettel nem lesz majd könnyű egyhamar asztalt foglalni. Így ajánlatos, hogy az igényes gasztronómia iránt érdeklődő személyek már most, vagy a lehető leghamarabb foglaljanak maguknak egy asztalt, hogy megkóstolhassák az ínyencségeket.
![jamie2](images/cikkek/20160519/jamie2.jpg)
Persze nagyon fontos megjegyezni, ahogy teszi ezt Jamie az olasz étteremlánca hivatalos honlapján is, hogy az étlapon szereplő ételek ára gyakran változhat a helyi beszállítói adottságok miatt. De nézzük a konkrét árakat (1 GBP = 385 HUF) fogásonként.
Kenyerek (pl.: bruscetta) és egyéb előételek: 1135-2790 Ft
Főételek (pl.: steakek, burgerek, szárnyasok, halak): 3850-8660 Ft
Tészták (pl.: arrabbiata, bolognai, carbonara): 2200-2800 Ft
Gyerekételek (pl: miniburger, spaghetti mini húsgolyóval): 2500-2675 Ft
Desszertek (pl.: pavlova torta, tiramisu, polenta-torta): 2100-2310 Ft
Gyerekdesszertek (pl.: brownie, gyümölcs, fagyi): 480 Ft
Jamie Oliver étterme mindenkit nagy szeretettel és izgalommal vár, ahogy ezt a Facebook oldalukon is tapasztalhatjuk a sok kedves szóval és hívogatással:
„Május 20-tól mindenkit várunk sok szeretettel! Aznap már elérhető lesz az online foglalási rendszerünk és az étlappal bővített weboldalunk is!” – írták az étterem Facebook-oldalán.