Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Csokis piskóta lisztmentesen

Csokis piskóta lisztmentesen

Gasztro & Tourism

Csokis piskóta lisztmentesen

Gasztro & Tourism

Promotions - 2015.07.15. 12:55
A lisztérzékenység egy elsősorban a vékonybelet érintő autoimmun betegség, amely nem gyógyítható, de diétával jól kezelhető. A bélben zajló kóros immunreakció miatt leggyakrabban emésztőrendszeri panaszokkal jár, de ezeknek most hanyagolnánk a kifejtését. Inkább nézzük a hozzávalókat és a receptet.

süti

Hozzávalók:

Piskótatészta:
- 50 gramm sótlan, darált mandula
- 2 tojás
- 3 evőkanál nyírfacukor

Krém:
- 2 dl cukrozatlan cukrászhab (pl. Hulala)
- 10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
- 1 ek. cukrozatlan kakaópor
- ízlés szerint nyírfacukor

Recept:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy nagy tálba tesszük, hozzászórjuk a nyírfacukrot, és habverővel az egészet kemény habbá verjük. Kézi habverővel óvatosan a habba forgatjuk a darált mandulát és a tojások sárgáját is. Egy kb. 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd belesimítjuk a masszát, előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük.

Miközben sül a piskóta, elkészítjük a krémet: az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. A cukrászhabot félkemény habbá verjük, majd hozzáöntjük az olvasztott csokoládét, a kakaóport, és tovább verjük az egészet, amíg kemény hab nem lesz belőle. Ezt követően ízlés szerint édesítjük. A megsült piskótatésztát megtöltjük a krém 3/4 részével, feltekerjük, majd a maradék krémmel bevonjuk a külsejét is. Hűtőben 2-3 órán keresztül dermesztjük.

A fenti sütemény elkészíthető darált mogyoróval is, valamint nyírfacukor helyett használhatunk ugyanilyen mennyiségű porcukrot is.

Egyszerű igaz? Talán még mi is meg tudnánk csinálni, de inkább próbálkozzatok ti! Köszönjük Angi, jót főztél! Ez esetben sütöttél.

Legolvasottabb hírek