promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hajózz végig a Dunán a székedből
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Duna menti országok legszebb városait hajóról évente közel félmillióan nézik meg, a dunai hajózás turisztikai jelentősége Magyarországon is folyamatosan nő. Ezt a trendet jól tükrözi, hogy a Google keresési trendeket bemutató oldala szerint az elmúlt egy évben a Duna volt a legkeresettebb folyó a turisták által kedvelt helyek körében.

A különleges helyek fotózásánál használt, általában hátizsákra szerelt, 15 objektívből épített speciális kamerát ez alkalommal egy turistákat szállító hajó tetőteraszára erősítették. A Street View-ban néhány kattintással körbe lehet fordulni, fel- és lenézni, így az internetezők úgy érezhetik, mintha maguk is a hajóról nézelődnének. A fotók érdekessége, hogy ahol a fényviszonyok lehetővé tették, éjszakai felvételek is készültek, így mindenki megcsodálhatja a Dunáról a kivilágított budapesti épületeket és hidakat. Ahol nappali és éjszakai felvételek is születtek, ott a Google Térképen a Street View-t jelölő kék vonalból kettő található, az egyikre lépve a nappali, a másikra lépve az éjjeli felvételek láthatóak.

Mielőtt azonban a virtuális utazó Budapestre érne, a vízről ismerheti meg a Dunakanyar természeti szépségeit. Aztán ahogy Belgrád felé veszi az irányt, Mohács környékén még egy dunai naplementében is gyönyörködhet.

Bár ez volt az első hat országon átívelő folyami Street View fotózás, korábban készültek már képek más folyókról is: hajózhatnak az internetezők Európában a Temzén, Amerikában az Amazonason, és a Colorado-folyó egyes részein is.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás